Rally Guanajuato Mexico 2018: Ζέσταμα με υπερειδική

Ο αγώνας στο Μεξικό ξεκίνησε με την υπερειδική διαδρομή μήκους 2.53 km στους δρόμους της Guanajuato. Ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 ήταν ο οδηγός που σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα, 1.9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο. Οι οδηγοί σε αυτή τη διαδρομή συνήθως χωρίζονται από κλάσματα δευτερολέπτου και αυτό έγινε και φέτος μέχρι που ήρθε η σειρά του Neuville να τρέξει.

Πριν γίνει αυτό ο Tanak ήταν ο οδηγός που προηγείτο. Ο Εσθονός με το Yaris τελικά έμεινε δεύτερος, ενώ ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον τρίτο Ogier (Ford focus), ο οποίος μάλιστα είχε τη στιγμή του καθώς είχε επαφή με ένα από τα ψηλά κράσπεδα της διαδρομής.

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), Esapekka Lappi (Toyota Yaris) και Andreas Mikkelsen (Hyundai i20).

Η δράση συνεχίζετε σήμερα το απόγευμα, με τη μέρα να ξεκινά με τη δεύτερη ειδική στις 18:33 ώρα Κύπρου. Οι 9 ειδικές διαδρομές της μέρας βρίσκονται στα βουνά ανατολικά της πόλης Leon και μεταξύ συμπεριλαμβάνονται και τρείς μικρές ασφάλτινες ειδικές.