Rally Finland 2019 – Shakedown: Ο Tanak πέτυχε τον καλύτερο χρόνο

Ένα εκ των φαβορί για νίκη στον αγώνα της Φιλανδίας, ο Ott Tanak, κατάφερε στο σημερινό shakedown να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του.


Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο έχει το πλεονέκτημα καθώς αγωνίζεται στην “πίσω αυλή” της Toyota Gazoo Racing. Ο Tanak ξεκίνησε πολύ δυνατά τη μέρα αφού σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο από το πρώτο πέρασμα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο δεύτερο πέρασμα και ολοκλήρωσε την καλή του εμφάνιση με ακόμα ένα ταχύτερο χρόνο στο τρίτο πέρασμα.

«Το shakedown ήταν καλό, δεν ανησυχούμε», ανέφερε ο Εσθονός. «Έχουμε κάνει πολύ καλές δοκιμές πριν από τον αγώνα και αγωνιστήκαμε επίσης στο ράλι Εσθονίας, ούτως ώστε να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι. Προς το παρόν όλα δείχνουν να είναι καλά και πιστεύω όλα θα είναι εντάξει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως θα είναι μεγάλη η μάχη για τη νίκη».


Ο Thierry Neuville έκανε ένα πέρασμα παραπάνω από τα τρία σημειώνοντας το δεύτερο καλύτερο χρόνο 0.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, ενώ παράλληλα ήταν το πρώτο Hyundai.

Στο ντεμπούτο του με τον Κορεάτη κατασκευαστή στο WRC, ο Craig Breen ήταν τρίτος, μισό δευτερόλεπτο από τον Neuville. Ο Andreas Mikkelsen πλασαρίστηκε με το τρίτο Hyundai i20 στην τέταρτη θέση με διαφορά ενός δέκατου από τον Ιρλανδό.

Ο οδηγός της M-Sport Ford Teemu Suninen ήταν πέμπτος με το Fiesta, με τον πρωταθλητή Sebastien Ogier να είναι έκτος σε ένα αναβαθμισμένο Citroën C3. Τα δυο Yaris των Kris Meeke και Jari-Matti Latvala ολοκλήρωσαν στην έκτη θέση, καθώς σημείωσαν τον ίδιο χρόνο.

Αποτελέσματα

1. Ott Tänak Toyota Yaris 1min 53.8sec
2. Thierry Neuville Hyundai i20 +0.3sec
3. Craig Breen Hyundai i20 +0.8sec
4. Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +0.9sec
5. Teemu Suninen Ford Fiesta +1.0sec
6= Sébastien Ogier Citroën C3 +1.2sec
6= Kris Meeke Toyota Yaris +1.2sec
6= Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +1.2sec
9. Esapekka Lappi Citroën C3 +1.5sec
10. Gus Greensmith Ford Fiesta +3.5sec