Rally Fafe Montelongo 2020: Δεύτερη φετινή νίκη για τον Lukyanuk

Ο Alexey Lukyanuk είναι ο μεγάλος νικητής του αγώνα Rally FafeMontlongo, τρίτου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι. Ο ασφάλτινος αγώνας αποτελείτο από 18 ειδικές διαδρομές και το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία ήταν δύσκολο για όλους, με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες να παίζουν το δικό τους ρόλο.

Ο Ρώσσος Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) ήταν ο μεγάλος νικητής και με αυτό το αποτέλεσμα έκανε το δυο στα τρία μέχρι στιγμής και εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία. Με το τέλος της πρώτης μέρας κατάφερε να πάρει προβάδισμα την πρώτη μέρα των 30 δευτερολέπτων και σήμερα έλεγξε το ρυθμό ανεβαίνοντας πρώτος στη ράμπα τερματισμού.

Ένα τετακέ στην προτελευταία ειδική παραλίγο να του κόστιζε τον αγώνα, όμως στο τέλος κατάφερε να φύγει χαμογελαστός από την Πορτογαλία.

 

Μεγάλη μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Yoann Bonato (Citroen C3 R5) και Iván Ares (Hyundai i20 R5). Οι λάθος επιλογές ελαστικών κατά τη διάρκεια της μέρας και από τους δυο τους ανάγκασαν να εναλλάσσονται στη δεύτερη θέση.

Αυτός που κατάφερε να τερματίσει δεύτερος ήταν ο Yoann Bonatoο οποίος κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο του αντίπαλο μόλις στην τελευταία ειδική, με τον Iván Ares να συμβιβάζεται τελικά με την τρίτη θέση.

Ο Grégoire Munster (Hyundai i20 R5) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και παράλληλα ήταν ο νικητής στην κατηγορία ERC1 Junior, πέμπτος ολοκλήρωσε ο Miko Marczyk (Škoda Fabia Rally2 Evo) και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Norbert Herczig (Volkswagen PoloGti R5).

Ο Tibor jun. Érdi (Mitsubishi Lancer Evo X) κέρδισε την κατηγορίαERC2, ενώ τις κατηγορίες ERC3 Junior και ERC3 κέρδισε ο Josep Bassas (Peugeot 208 Rally4).

results