Rally Fafe Montelongo 2020 – Μέρα 1η: Σημαντικό προβάδισμα για τον Lukyanuk

Ο Alexey Lukyanuk ήταν ο οδηγός που φάνηκε πιο έξυπνος και τυχερός, ενώ παράλληλα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στις εννέα ειδικές της πρώτης μέρας του Rally Fafe Montelongo.

Ο Ρώσσος κέρδισε έξι από τις εννέα ειδικές οι οποίες ήταν σε μεταβαλλόμενες συνθήκες τόσο από τον καιρό όσο και από το οδόστρωμα, αφού κινούμενα τα πληρώματα στις ειδικές έβρισκαν πότε στεγνό και πότε βρεγμένο το δρόμο με την επιλογή ελαστικών να αποτελεί πραγματική σπαζοκεφαλιά. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του 14ου Marijan Griebel όπου χαρακτήρισε τον αγώνα “χειρότερο και από το ράλι Μεγάλης Βρετανίας”.

Παρόλα αυτά, ο νικητής του Rally di Roma, Lukyanuk, κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα 38.3 δευτερολέπτων από το δεύτερο Iván Ares ο οποίος με τη σειρά του προηγείται του Yoann Bonato στην τετραπλή μάχη που γίνεται για τη δεύτερη θέση.

Ο Oliver Solberg ξεκίνησε τη μέρα και ήταν ο μόνος που βρισκόταν κοντά στον Lukyanuk, όμως η επιλογή να βάλει βρόχινα ελαστικά στο δεύτερο loop τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και θέσεις, καθώς οπισθοχώρησε τέταρτος. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Breenπέρασε δεύτερος όμως ένα τετακέ στο τελευταίο πέρασμα από την Montim τον ανάγκασε να χάσει χρόνο. Στη συνέχεια ο Ιρλανδός έχασε τον τροχό από το Hyundai με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.

Προβλήματα με την εξάτμιση είχε ο Solberg και έτσι αναγκάστηκε στις δυο τελευταίες ειδικές να πάει πολύ σιγά με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δεκάδας.

Στην κατηγορία ERC1 Junior ο Munster Grégoire είναι αυτός που προηγείται, με τους Miko Marczyk και Dominik Dinkel να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία ERC3 Junior ο Josep Bassas με το νέο Peugeot 208 Rally4 είναι στην πρωτοπορία, ο Ken Tom είναι δεύτερος και τρίτος είναι ο Pedro Almeida. Τέλος, στην κατηγορία ERC 2 πρώτος είναι ο Tibor jun. Érdi, δεύτερος ο Dmitry Feofanov και τρίτος ο AndreaMabellini.

Ακόμα εννέα ειδικές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Κυριακής για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.