Rally Estonia – Shakedown: Ταχύτερος ο Neuville στην βρεγμένη διαδρομή

Με βρεγμένες συνθήκες διεξήχθη το shakedown στην μήκους 6.23km διαδρομή του Ράλι Εσθονίας, με τον Thierry Neuville (Hyundai i20 N) να μην επηρεάζεται και να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στην τέταρτη και προτελευταία προσπάθεια του.

Ο Βέλγος σταμάτησε το ρολόι τέσσερα δέκατα πιο γρήγορα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Kalle Rovanperä (Toyota GR Yaris). Ο ομόσταυλός του Neuville Ott Tänak, με το δεύτερο i20 N  συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα όντας έξι δέκατα πιο αργός από τον Rovanperä.

Ο Rovanperä ήταν αυτός που είχε τον ταχύτερο χρόνο τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο πέρασμα προτού ο Neuville βελτιώσει το δικό του χρόνο κατά 2.5 δευτερόλεπτα και να ολοκληρώσει πρώτος. Σε περίπτωση νίκης του Neuville στην Εσθονία, θα του επιτρέψει να μειώσει τη διαφορά των 65 βαθμών από τον Rovanperä, του οποίου η παρθενική νίκη στο WRC ήρθε σε αυτό τον αγώνα πέρυσι.

Ο νεαρός πιστεύει ότι οι πιθανότητες είναι εις βάρος του, ωστόσο με ένα άλλο αγώνα υψηλών ταχυτήτων να ακολουθεί στην Φιλανδία είναι αισιόδοξος.«Δεν λέω ψέματα όταν λέω ότι αυτός είναι ο αγαπημένος μου αγώνας.» παραδέχθηκε ο Neuville. «Οι επόμενοι δυο αγώνες θα είναι πολύ δύσκολοι για εμάς αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ήταν εύκολο το ξεκίνημα στη βροχή, αλλά θα προσπαθήσουμε να δουέψουμε στο αυτοκίνητο ούτως ώστε να έχουμε καλή αυτοπεποίθηση με την έναρξη του αγώνα.»

Ο Elfynn Evans με GR Yaris κατάφερε να πλασαριστεί τέταρτος προς το τέλος της διαδικασίας. Ο Ουαλός ήταν 1.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tänak ξεπερνώντας το Oliver Solberg (Hyundai i20 N) κατά 0.5 δευτερόλεπτα. Ο Esapekka Lappi (GR Yaris) που ήταν ταχύτερος στο πρώτο πέρασμα, όμως τελικά τερμάτισε στην έκτη θέση.Ο Takamoto Katsuta (GR Yaris) είχε έξοδο σχεδόν ένα χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό στην τέταρτη του διέλευση, με την ομάδα να κάνει πλέον αγώνα δρόμου για να επισκευάσει το αυτοκίνητο πριν από την εκκίνηση αργότερα σήμερα.

«Ήταν μια στροφή μεσαίας προς υψηλή ταχύτητα», εξήγησε. «Χτυπήσαμε σε αυλάκι ή ένα μικρό βράχο ή κάτι άλλο με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Προσπάθησα να μείνω στη γραμμή, αλλά το πίσω μέρος έσπασε εντελώς και είχαμε μεγάλη υπερτραφή. Ηεπόμενη στροφή ήταν πολύ κλειστή και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς υπήρχαν δέντρα και ελπίζω να προλάβουμε να ετοιμαστούμε για απόψε», πρόσθεσε. Αποτελέσματα Shakedown

1. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N 2min 54.0sec
2. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +0.4sec
3. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +1.0sec
4. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +1.6sec
5. Oliver SOLBERG Hyundai i20 N +2.1sec
6 Esapekka LAPPI Toyota GR Yaris +2.2sec
7. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +2.7sec
8. Craig BREEN Ford Puma +2.7sec
9. Gus GREENSMITH Ford Puma +3.1sec
10. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +3.3sec