Rally di Roma Capitale 2019 – Shakedown: Δυναμικό ξεκίνημα για Gryazin

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για τον Nikolay Gryazin στον αγώνα Rally di Roma Capitale καθώς ο συμμετέχον στην κατηγορία ERC1 ήταν ο ταχύτερος στο σημερινό shakedown, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να “αποφύγει” να είναι πρώτος.


Ο οδηγός της Sports Racing Technologies εξαργυρώνει το βραβείο που κέρδισε πέρυσι από την Eurosport Events, όντας ο πρωταθλητής της κατηγορίας ERC1, συμμετέχοντας σε αυτό τον αγώνα και στον επόμενο που είναι το Barum Czech Rally Zilin τον επόμενο μήνα.

Andrea CRUGNOLA

Αν και επέλεξε ασφάλτινουνς αγώνες για να πάρει εμπειρίες παρά να αγωνιστεί σε ράλι όπου θα κυνηγούσε τις νίκες, ο Gryazin κατάφερε να είναι ο γρηγορότερος στην κατατακτήρια διαδρομή τερματίζοντας με διαφορά 0.193 μπροστά από τον Ιταλό πρωταθλητή στην άσφαλτο Andrea Crugnola.

«Οδηγούσα αργά, δεν πίεζα καθόλου καθώς δεν ήθελα να είναι ο πρώτος που θα επέλεγα θέση», ανέφερε ο Gryazin. «Είναι δύσκολο να επιλέξεις ποια θέση είναι η καλύτερη. Μερικές φορές είναι καλύτερα να δίνεις την ευκαιρία στους γρήγορους Ιταλούς να επιλέξουν θέσεις».


Πίσω από το δεύτερο Crugnola ολοκλήρωσε ο τρείς φορές πρωταθλητής ERC Luca Rossetti, ενώ ο ομοσταυλός του Gryazin και πρωτοπόρος στη βαθμολογία του φετινού ERC Łukasz Habaj ήταν τέταρτος ταχύτερος. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο πρώην Αυστριακός πρωταθλητής Niki Mayr-Melnhof, οποίος ήταν 1.447 πιο αργός από τον Gryazin.

Ο Filip Mareš ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία ERC1 έγραψε τον έβδομο χρόνο μένοντας πίσω από τον Giandomenico Basso, με τους Chris Ingram και Hroki Arai, επίσης της κατηγορίας ERC1, να μένουν στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα. Όσον αφορά τον περσινό πρωταθλητή Alexei Lukyanuk, ο Ρώσος είχε τετακέ με αποτέλεσμα να μείνει στη δωδέκατη θέση.


Μετά την ολοκλήρωση του shakedown και την επιλογή θέσης τα πληρώματα ετοιμάζονται για την τελετή εκκίνησης του αγώνα στις 16:00 και για την παρέλαση στους δρόμους της Ρώμης που θα ακολουθήσει στις 19:00.

results