Rally di Roma Capitale: Πρεμιέρα με το δεξί για τον Lukyanuk

Με νικητή τον Alexey Lukyanuk ολοκληρώθηκε ο εναρκτήριος αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι 2020, το Rally di Roma Capitale.

Ο διήμερος αγώνας αποτελείτο από 15 ειδικές διαδρομές, με την πρώτη μέρα να σημαδεύεται από εγκαταλείψεις, και διακοπές ειδικών διαδρομών, ενώ η δεύτερη κύλισε ομαλά χωρίς περεταίρω παρατράγουδα.

Ο Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) ήταν ο μεγάλος νικητής της πρεμιέρας. Ο Ρώσος έκανε μια καταπληκτική πρώτη μέρα κερδίζοντας όλες τις ειδικές, ενώ σήμερα κινήθηκε ασφαλισμένα “πουλώντας” όλες τις ειδικές αφού δεν κέρδισε ούτε μία. Έδειξε μεγάλη ωριμότητα, κάτι που δε μας έχει συνηθίσει και διαχειρίστηκε πολύ σωστά το πλεονέκτημα που είχε από το Σάββατο.

Δεύτερος χωρίς να απειλεί και να απειλείτε ολοκλήρωσε ο  Giandomenico Basso (Volkswagen Polo GTI R5), κερδίζοντας μάλιστα και τρείς ειδικές σήμερα. Ο Ιταλός μέζεψε επίσης μάξιμουμ βαθμούς για το Ιταλικό πρωτάθλημα ράλι το Σάββατο, ενώ σήμερα έμεινε δεύτερος πίσω από τον Andrea Crugnola.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε νεαρός Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5), ο οποίος πήγε στην Ιταλία με στόχο τη δεκάδα. Σαφώς ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, ο Solberg ERC1 Junior.

Ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Craig Breen (Hyundai i20 R5), τερμάτισε στην τέταρτη θέση, σε ένα αγώνα όπου όπως ο ίδιος είπε τον απόλαυσε. Πέμπτος γενικής πλασαρίστηκε ο Simone Tempestini (Skoda Fabia R5) και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Efrén Llarena (Citroen C3 R5). Οι δυο προαναφερθέντες στην κατηγορία ERC1 Junior όπου συμμετείχαν τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Την κατηγορία ERC3 Junior κέρδισε ο Tom Ken (Ford Fiesta Rally4), δεύτερος με το καινούργιο Peugeot 208 Rally4 τερμάτισε ο JosepBassas και την τριάδα συμπλήρωσε ο Marco Pollara (Ford FiestaRally4). Οι προαναφερθέντες ολοκλήρωσαν με την ίδια κατάταξη την κατηγορία ERC3.

Ο επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλι είναι στο χώμα. Το Rally Liepaja περιμένει τους πρωταγωνιστές με τις γρήγορες ειδικές του και εκεί τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά από τον εναρκτήριο αγώνα, καθώς τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τον ανταγωνισμό και τις γρήγορες ειδικές στα δάση της Λετονίας.

results