Rally di Roma Capitale: Ο De Tommaso κέρδισε εντός έδρας

Ο τοπικός οδηγός και ειδικός στην άσφαλτο Damiano de Tommasoκατάφερε να προηγηθεί στις πρώτες πέντε ειδικές του έκτου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι , αλλά οπισθοχώρησε δεύτερος αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο συμπατριώτης του Andrea Crugnola τον ξεπέρασε κατά 9,8 δευτερόλεπτα στην ειδική Santopadre – Fontana Liri.

Ο οδηγός του Skoda Fabia Rally2 ξεκίνησε την Κυριακή με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από 10 δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν ότι ο Crugnola είχε εξασφαλισμένη τη νίκη.

Στη μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, τη μήκους 32,30km Rocca di Cave – Subiaco 1 ένα τετακέ του πρωτοπόρου άλλαξε τις ισορροπίες και ο De Tommaso βρέθηκε πρώτος. Επιπρόσθετα ένα πρόβλημα με το γκάζι στο Citroën C3 Rally2 του Crugnola τον ανάγκασε να χάσει ισχύ και χρόνο στις δυο τελευταίες ειδικές του πρωινού.

Έγιναν οι επισκευές κατά τη διάρκεια του σέρβις, ήταν όμως αργά αφού ο Crugnola έχασε αρκετό χρόνο και την ευκαιρία για μια δεύτερη συνεχομένη νίκη. Αυτή η εξέλιξη άφησε τον Crugnola μόνο πρώτο και απλά έπρεπε να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που απέκτησε, ολοκληρώνοντας στο τέλος πρώτος 10,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Simone Campedelli, ο οποίος είχε ένα απροβλημάτιστο αγώνα στο τιμόνι του Skoda Fabia της Team MRF Tires.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό το συναίσθημα», είπε ενθουσιασμένος ο De Tommaso. «Είμαι πολύ χαρούμενος και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα, τα ελαστικά Pirelli και όλους τους μηχανικούς μας. Απόλαυσα όλες τις ειδικές διαδρομές και τα ελαστικά ήτα πολύ πολύ καλά σε αυτό το ράλι», πρόσθεσε.

Ο Yoann Bonato με Citroën C3 ήταν σε μάχη με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Efren Llarena και κέρδισε τον οδηγό του MRF Skoda για μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου.Από την πλευρά του ο Llarena έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο, με τους Nil Solans και Simone Tempestini να παραμένουν μαθηματικά ακόμα στη μάχη του τίτλου.

Ο Ισπανός έχει προβάδισμα 58 βαθμών ενώ απομένουν ακόμα 70 διαθέσιμοι.Ο απογοητευμένος Crugnola κατάφερε τελικά να τερματίσει πέμτος μπροστά από τον Tempestini, ο οποίος τερμάτισε έκτος 1 λεπτό και 11 δευτερόλεπτα από τον πρώτο.

Το Skoda του Tempestini άρχισε να υποστρέφει από το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ ο Ρουμάνος παρόλο που δεν μπόρεσε να βελτιώσει την οδική του συμπεριφορά, εντούτοις πήρε τη νίκη της σειράς ERC-Michelin Talent Factory. Το έπαθλο περιλαμβάνει 32 ελαστικά Michelin για χρήση στους δυο τελευταίους γύρους. Τα Fabia συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης.

Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Javier Prado και ακολούθησαν οι Grzegorz Grzyb, Tommaso Ciuffi και Norbert Herczig. ο εκ των φαβορί για νίκη Giandomenico Basso απόσυρε το Hyundai i20 N Rally2 μετά την ένατη ειδική διαδρομή λόγω ζημιάς από ατύχημα. Παρόμοια προβλήματα  είχε και ο Fabio Andolfi, του οποίου το Fabia σταμάτησε μετά από τρύπα στον κινητήρα.

Εκτός αγώνα έμεινε και ο Alberto Battistolli μετά από πρόβλημα με την αντλία καυσίμου.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται τον επόμενο μήνα με το Barum Czech Rally Zlin, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 μέχρι τις 28 Αυγούστου.