Rally de Espana 2019 – Shakedown: Ο Meeke σημείωσε τον καλύτερο χρόνο

FIA World Rally Championship / Round 13 / Rally RACC Catalunya/Rally de Espana / Oct 24-27, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Ο Kris Meeke κατάφερε να κερδίσει τον τοπικό οδηγό Dani Sordo στο σημερινό Shakedown στον αγώνα RALLYRACC Cataluna στο Salou.

Ο Βρετανός με το Toyota Yaris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη μήκους 2km διαδρομή με μεικτή επιφάνεια, καθώς ολοκλήρωσε με διαφορά 0.3 δευτερολέπτων μπροστά από τον Sordo, ενώ ο ομόσταυλος του, Jari-Matti Latvala ήταν τρίτος με διαφορά 0.4 δευτερόλεπτα.
Στο πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής η επιφάνεια ήταν χωμάτινη και ήταν παρόμοιας φύσης με τις ειδικές που θα διεξαχθούν κατά την πρώτη μέρα, ενώ οι υπόλοιπες δυο μέρες αποτελούνται από ασφάλτινες διαδρομές.

Μετά τις καταιγίδες που προηγήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ οι οποίες δημιούργησαν και πλημύρες στην πόλη, το χωμάτινο κομμάτι της ειδικής έμεινε βρεγμένο με αρκετή λάσπη. Οι χρόνοι σταδιακά μειώνονταν μετά από κάθε πέρασμα καθώς σήμερα η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη καθώς η ηλιοφάνεια στέγνωνε την ειδική διαδρομή.

Κατά το πρώτο πέρασμα ο Thierry Neuville ήταν αυτός που είχε τον καλύτερο χρόνο, ενώ ακολούθως ο Sordo ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα. Ο Meeke ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος αφού σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο τρίτο πέρασμα της διαδικασίας.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Teemu Suninen με Ford Fiesta και πέμπτος πλασαρίστηκε ο Ιάπωνας Takamoto Katsuda. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Ott Tanak, ο οποίος υπάρχει περίπτωση να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα σε αυτό τον αγώνα, συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Ο Εσθονός, παρά το γεγονός ότι κατακλύστηκε από δημοσιογράφους, εντούτοις έδειχνε αρκετά ήρεμος. «Είναι ένας ακόμα αγώνας. Οπωσδήποτε υπάρχει πίεση όμως και από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να το σκεφτόμαστε. Μπορεί να είναι ο τίτλος κοντά όμως παράλληλα είναι ακόμα μακριά».

Αποτελέσματα shakedown
1. Kris Meeke Toyota Yaris 1min 31.6sec
2. Dani Sordo Hyundai i20 +0.3sec
3. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +0.7sec
4. Teemu Suninen Ford Fiesta +1.3sec
5. Takamoto Katsuta Toyota Yaris +1.5sec
6. Ott Tänak Toyota Yaris +1.8sec
7. Sébastien Loeb Hyundai i20 +2.0sec
8. Sébastien Ogier Citroën C3 +2.2sec
9. Thierry Neuville Hyundai i20 +2.9sec
10. Elfyn Evans Ford Fiesta +3.5sec