Rally DAKAR 2020 – Μέρα 6η: Αύξησε τη διαφορά ο Sainz

Από την Ha’il στην Riadh ήταν η 6η διαδρομή στο φετινό Dakar και οι διαγωνιζόμενοι εκτός από αμμόλοφους, ψηλές θερμοκρασίες και πέτρες στην έρημο συνάντησαν επίσης και …χιόνι, με το 2012 καταγράφετε σαν η τελευταία φορά που χιόνισε σε αγώνα Dakar.

Στο αγωνιστικό μέρος, o Stephane Peterhansel (MINI) κέρδισε ακόμα μια διαδρομή συνεχίζοντας το δύσκολο έργο που έχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο ομοσταυλός του, Carlos Sainz ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο κερδισμένος της μέρας αφού ο κοντινότερος του αντίπαλος, Nasser Al-Attiyah, όσο και αν προσπαθεί το Toyota Hilux υστερεί σε ταχύτητα από το ΜΙΝΙ, με αποτέλεσμα να τερματίσει ακόμα μια φορά πίσω του.

Έτσι στη γενική κατάταξη ο Carlos Sainz αύξησε τη διαφορά από τον Al-Attiyah στα 7 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα, με τον Peterhansel να παραμένει τρίτος με διαφορά περισσότερη από 16 λεπτά από τον Sainz.

Ο Roman Starikovich που τρέχει με Κυπριακή σημαία στο Dakar, μετά τις χθεσινές ατυχίες ανέκαμψε και συνεχίζει τον αγώνα. Με το τέλος της έκτης μέρας κατάφερε να ανέβει στην 62η θέση και συνεχίζει το δύσκολο αγώνα παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Εκπληκτική απόδοση είχε ο Ricky Brabec (Honda) στην κατηγορία μοτοσυκλετών. Ο Αμερικανός ήταν ο νικητής την έκτη μέρα και με αυτό το αποτέλεσμα αύξησε τη διαφορά στη γενική κατάταξη στα 20+ λεπτά από το δεύτερο. Ο ομόσταυλος του, Joan Barreda Bott τερμάτισε δεύτερος και ο Matthias Walkner (KTM) τρίτος.

Στη γενική κατάταξη πίσω από τον Brabec είναι ο αναβάτης της Husqvarna Pablo Quintanilla και τρίτος βρίσκετε ο Toby Price (KTM).

Στην κατηγορία φορτηγών τα ΚΑΜΑΖ των Andrey Karginov και Anton Shibalov τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις, με τον Siarhei Viazovich να ολοκληρώνει τρίτος. Στη γενική κατάταξη οι τρείς προαναφερθέντες είναι στις τρείς πρώτες θέσεις, ενώ άτυχος φάνηκε ο τρίτος οδηγός της ΚΑΜΑΖ Eduard Nikolaev.

Σε 13 Dakar η μόνη φορά που δεν ολοκλήρωσε ήταν το 2012 και αυτό γιατί αποκλείστηκε από τον αγώνα. Ο νικητής των τριών τελευταίων Dakar από την αρχή του φετινού αγώνα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα με το ΚΑΜΑΖ. Στην πέμπτη διαδρομή τερμάτισε λίγο πριν ξεκινήσει η έκτη διαδρομή και με τα προβλήματα να συνεχίζονται αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά το 33km της έκτης διαδρομής.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Simon Vitse (Yamaha Raptor) στην κατηγορία Quad, ο οποίος επανήλθε δυναμικά μετά τον μεγάλο τραυματισμό που είχε το 2018. Στην έκτη διαδρομή ήταν ο ταχύτερος οδηγός, αφήνοντας δεύτερο τον πρωτοπόρο Ignacio Casale (Yamaha Raptor) και τρίτο τον Alexandre Giroud (Yamaha YFZ).

Ο Ignacio Casale εξακολουθεί να έχει άνετο προβάδισμα στη γενική κατάταξη καθώς είναι 38 λετπά μπροστά από το δεύτερο Simon Vitse. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Rafal Sonik ο οποίος δεν απειλεί και δεν απειλείται.

Δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία SSV όπου μετά το πέρας της έκτη διαδρομής τον πρώτο Francisco Lopez Contrardo (CAN-AM) και το δεύτερο Gerrard Farres Guell (CAN-AM) χώρισαν μόλις 38 δευτερόλεπτα. Τρίτος τερμάτισε ο Reinaldo Varela, επίσης με (CAN-AM).
Στη γενική κατάταξη ο Francisco Lopez Contrardo εξακολουθεί να προηγείται, με τους Casey Currie και Sergei Kariakin να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το Σάββατο οι διαγωνιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να σκαφτούν τι στρατηγική θα ακολουθήσουν για το δεύτερο μισό του φετινού Dakar καθώς η έβδομη διαδρομή θα διεξαχθεί την Κυριακή. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους μηχανικούς καθώς πρέπει να ετοιμάσουν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες για τη δύσκολη συνέχεια.