Rally Chile Bio Bio: Στη Νότια Αμερική

Την τελευταία φορά που η Χιλή φιλοξένησε γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι, ο Kalle Rovanperä ήταν μόλις 18 ετών και δεν είχε αρχίσει να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του αθλήματος.

Καθώς το πρωτάθλημα επιστρέφει στη Χιλή αυτή την βδομάδα για πρώτη φορά από το 2019, όλα σχετικά με τον αγώνα έχουν αλλάξει δραματικά.

Ο Rovanperä, τώρα 22 ετών, έχει ήδη έναν παγκόσμιο τίτλο και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να τους διπλασιάσει. Η Toyota Gazoo Racing για την οποία οδηγεί, πάει στη Νότια Αμερική  και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου κατασκευαστών η οποία θα είναι η τρίτη συνεχόμενη στη σειρά.

Η Toyota Gazoo Racing θα μπορέσει να πανηγυρίσει τον τίτλο στον 11o γύρο αν πάρει 13 βαθμούς περισσότερους από την Hyundai Motorsport. Ευθύνη για να γίνει αυτό έχουν οι τρείς οδηγοί της ομάδας Kalle Rovanperä, Ellyn Evans και Takamoto Katsuta.

«Την τελευταία φορά που ήμασταν εδώ οδηγούσα ένα αυτοκίνητο Rally2 και είχαμε ένα καλό Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο Rovanperä, που στη Χιλή έχει μια πρώτη ευκαιρία να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής για δεύτερη φορά.
«Νομίζω ότι μετά από τέσσερα χρόνια και πολλές νέες ειδικές διαδρομές, θα είναι περισσότερο σαν ένα νέο ράλι και ούτως ή αλλιώς θα είναι μια πρόκληση για όλους», συμπλήρωσε.

 

Ο Evans είναι 33 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλο του στη μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών και ένας τερματισμός στην πρώτη οκτάδα τον διατηρεί στο παιχνίδι.
Ο Thierry Neuville είναι ο άλλος οδηγός που εξακολουθεί να διεκδικεί όντας 66 βαθμούς πίσω από τον ο Rovanperä , παρόλο που ο οδηγός της Hyundai είναι ένα πολύ άσχημο ατύχημα την τελευταία φορά στη Χιλή.
Μαζί με τον Βέλγο για την Hyundai θα αγωνιστούν επίσης με τα i20 N οι Φινλανδοί Esapekka Lappi και Teemu Suninen.

Ο Ott Tänak είναι ο μόνος οδηγός που κέρδισε γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στη Χιλή και το έκανε πίσω από το τιμόνι ενός Yaris World Rally Cara.
Ο Εσθονός οδηγεί τώρα για την MSport ένα Ford Puma και μαζί του θα τρέξουν επίσης ο PierreLouis Loubet και ο πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία Rally1 Grégoire Munster. Ο τοπικός οδηγός Albert Heller έχει ενοικιάσει ένα τέταρτο Puma για να τρέξει στον αγώνα της πατρίδας του.

Σχεδόν και οι 16 από τις γρήγορες και ομαλές ειδικές διαδρομές είναι νέες για φέτος. Θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο δάσος στην ενδοχώρα από τον Ειρηνικό Ωκεανό και κοντά στον επιβλητικό Rio Biobió, τον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Χιλής.
Μετά την τελετή εκκίνησης το απόγευμα της Πέμπτης στο Los Ángeles,, οι αγωνιζόμενοι θα αντιμετωπίσουν 320,98 αγωνιστικά χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό το απόγευμα της Κυριακής στην Concepción που βρίσκεται 500 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Χιλής Santiago.