Psaltis Eneos Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift 2018 – 2ος Αγώνας: Νικητής ο Δαυίδ Δαυίδ

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο νέο Λιμάνι Λεμεσού ο δεύτερος αγώνας Psaltis Eneos Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift. Ο αγώνας αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες θεατές, καθώς οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που πήγαν στο νέο Λιμάνι Λεμεσού είχαν την ευκαιρεία να απολαύσουν μπόλικη δράση από πολλά είδη του αυτοκινηταθλήματος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε απο το Σάββατο, με την διαξαγωγή του Τarmac Special Stage Challenge.  Ο αγώνας αν και δεν προσμετρούσε σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, εντούτοις προσέλκυσε πολυάριθμα πληρώματα απο το πρωτάθλημα Time Attack, Ανάβασης αλλά και Drifters.

Ξεκινώντας απο τον σχεδιασμό, ακολουθήθηκε παρόμοια φιλοσοφία με τον πρώτο αγώνα Drift, εάν εξαιρέσουμε τα Donut (Βαρέλια στα οποία έπρεπε οι διαγωνιζόμενοι να κάνουν κύκλο γύρω απο αυτά) αλλά και το τεχνικό Shikane μπροστά απο την θέση που βρισκόντουσαν στον προηγούμενο αγώνα οι κριτές. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστικά περάσματα πριν την έναρξη του Challenge. Με την έναρξη του αγώνα οι διαγωνιζόμενοι έκαναν δοκιμαστικό γύρο και μετά δύο χρονομετρημένα περάσματα. Στις 5 διεξήχθη η Eneos Super special Stage του TigerRallyως τελευταία ειδική διαδρομή της μέρας.

Για την ιστορία μεγάλος νικητής του Challenge ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου, πρώτοι απο τα αγωνιστικά του Tiger Rally οι Χειλημήντρης-Κυριάκου και στους Drifters πρώτος ήταν o Νικόλας Νικόλα Πατάκ.

Την Κυριακή μπήκαμε στον καθεαυτό αγώνα, ξεκινώντας νωρίς το πρωί με την ενημέρωση των οδηγών απο τους κριτές για τον σχεδιασμό της πίστας, η οποία να αφέρουμε ότι ήταν ακριβώς η ίδια με τον προηγούμενο αγώνα. Οι μικρές αλλαγές ήταν ουσιαστικά κάποια κλιπ πόιντς στα οποία δυσκολεύτηκαν οι οδηγοί στον προηγούμενο αγώνα.

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης απο τους κριτές μπήκαμε απευθείαν στην προθέρμανση όπου είδαμε τους οδηγούς να προσπαθούν να διαβάσουν τα σημεία για να βρούν την σωστή γραμμή που ζητήθηκε απο τους κριτές.

Μετά απο τέσσερα περάσματα ξεκίνησαν τα βαθμολογημένα περάσματα, όπου ο κάθε οδηγός είχε την ευκαιρεία για δύο περάσματα.  Στην διαδικασία αυτή είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών, κάνοντας ένα πρώτο πέρασμα το οποίο πλησίασε την τελειότητα, σκοράροντας μια βαθμολογία στο 90 ενώ είχε ακόμη μια ευκαιρεία να πάει για το 100. Στο δεύτερο απο την αρχή μέχρι το τέλος ήταν αλάνθαστος, μια επαφή όμως στο τέλος του περάσματος είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει 0, διατηρώντας την βαθμολογία απο το πρώτο του πέρασμα. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Δώρο Φραντζέσκου με 84 βαθμούς, στην τρίτη τον Σέργιο Γρηγορίου με 83. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε ο  Νικόλας Νικόλα Πατάκ, ο οποίος επανήλθε με το πανέρφο του Subaru. Μεγάλος άτυχος ο Enver Haskasap που αν και είχε εξαιρετικά περάσματα στην προθέρμανση ξεκινώντας παρουσίασε μηχανικό πρώβλημα το οποίο δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει και έτσι αποσήρθηκε απο τα διπλά περάσματα.

Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων, μπήκαμε στην ουσία του αγώνα και τα διπλά περάσματα. Εκεί που είδαμε πραγματικά θέαμα παγκοσμίου επιπέδου. Ξεκινώντας απο την SemiProκατηγορία, οι οδηγοί αν και με αυτοκίνητα μικρότερης ιπποδύναμης παρουσίασαν θέαμα υψηλών προδιαγραφών. Στην συγκεκριμένη κατηγορία είχαμε την επικράτηση του Σάββα Σημιανού, δεύτερος ολοκλήρωσε ο νικητής του πρώτου αγώνα ο Πόλυς Κωνσταντίνου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αντρέας Νέστορας.

Στην κατηγορία Proτο θέαμα ήταν εξοπραγματικό με όλους τους οδηγούς να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν, έχοντας όλοι τις δικές τους πιθανότητες για την πρώτη θέση. Ο Δαυίδ Δαυίδ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανήσεις όπως μας έχει συνηθήσει τους τελευταίους αγώνες καταφέρνοντας να εξορκήσει την κακοδαιμονία που τον κατάτρεχε. Κέρδισε όποιο βρήκε στο διάβα του φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Εκεί βρήκε απέναντι του τον πάντα εντυπωσιακό Νικόλα Νικόλα «Πατάκ» και σε ένα διπλό πραγματική επίδειξη κατάφερε να επικρατήσει στα σημεία, κατακτώντας την πρώτη του νίκη. Στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου βρίσκουμε τον Νικόλα Νικόλα Πατάκ ο οποίος συνέχισε τις εντυπωσιακές του παρουσίες με το Subaru. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» ο οποίος είχε μια άτυχη στιγμή στον ημητελικό αφού στο δεύτερο πέρασμα το ελαστικό του βγήκε απο την ζάντα στερώντας του το δικαίωμα να παλέψει για κάτι καλύτερο.  Κατάφερε να επικρατήσει του Σέργιου Γρηγορίου στον μικρό τελικό μετά απο εξαιρετικό Battle.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Δαυίδ Δαύιδ μας ανάφερε, «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να φτάσω στην πρώτη μου νίκη, μέσα στην πόλη του. Νιώθω ότι οι κόποι τόσων χρόνων ανταμίφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Παραμένω προσγειωμένος και οι στόχοι μου είναι οι ίδιοι με την αρχή της χρονιάς, να έχω μια καλή χρονιά και ότι καλύτερο είναι καλοδεχούμενο. Ευχαριστήσω τους χορηγούς που με στήριξαν οικονομικά για να μπορέσω να βελτιώσω το αυτοκίνητο μου, κάνοντας το πιο αξιόπιστο.»    

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακότατος, μας άρεσε η όλη διοργάνωση και ελπίζουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και τους υπόλοιπους αγώνες. Ο επόμενος αγώνας στις 19 και 20 Μαϊου και πάλι στο Λιμάνι Λεμεσού.

Μιχάλης Κοντογιώργης