Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil Ράλι Αφροδίτης – 7ος Γύρος: Στην Πάφο κρίνονται οι τίτλοι του Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου διεξάγεται ο τελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis/ENEOS. Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το φετινό Ράλι Αφροδίτης περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 117,88 αγωνιστικών χιλιομέτρων οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρες και θα γίνουν στην καρδιά του δάσους Πάφου. Πρόκειται για κλασσικές ορεινές διαδρομές οι οποίες έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας και απαιτείται σωστή στρατηγική από τα πληρώματα, καθώς οι συνεχόμενες στροφές εύκολα μπορούν να φέρουν το λάθος που ίσως στοιχίσει αρκετά σε χρόνο.

Το Σάββατο το μεσημέρι θα διεξαχθούν οι ειδικές Ίνια-Νέο Χωριό (11:53) και Αργάκα-Σταυρός (12:36) οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα, η πρώτη στις 15:09 και η δεύτερη στις 16:02. Η Κυριακή περιλαμβάνει ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, τις Αναδιού-Σταυρός (10:03), Σταυρός-Φράγμα Καναβιού (10:36), οι οποίες θα επαναληφθούν στις 13:14 και 13:47 αντίστοιχα. Το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν ξεκινά και ολοκληρώνετε από την Πλατεία Δημαρχείου Πάφου όπου θα βρίσκεται η ράμπα εκκίνησης/τερματισμού, με το χώρο εξυπηρέτησης να βρίσκεται στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ο τελευταίος αγώνας συγκέντρωσε 19 συμμετοχές εκ των οποίων τέσσερα μεικτά πληρώματα, με τον αγώνα να κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή. Οι δύο φορές πρωταθλητές Κύπρου Γαλαταριώτης/Ιωάννου με Volkswagen Polo R5 είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Κύριοι αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου είναι οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή/Χριστοδούλου με Citroen DS3 R5 αλλά και οι Γιάγκου/Κυριάκου με το Hyundai i20 R5. Στην εξίσωση προσθέτουμε και το πλήρωμα των Τσουλλόφτα/Ηλία με Volkswagen Polo R5, οι οποίοι παρόλο που δεν κυνηγούν τον τίτλο του πρωταθλητή μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα αφού είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη.

Στην κατηγορία RC2 το πλήρωμα των Χριστοδούλου/Ξενοφώντος (Subaru Impreza) θέλουν ένα απλό τερματισμό για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Στην κατηγορία RC4, το πλήρωμα των Χρυσόστομου Παντελή/Θωμά Θεοφάνους (Ford Fiesta) εκτός από νίκη “βολεύονται” και με τερματισμό μέχρι μία θέση πίσω από τους δεύτερους στη βαθμολογία Γιώργο Τανούση/Χριστόδουλο Χριστοδούλου για να εξασφαλίσουν τον τίτλο. Τέλος, στην κατηγορία RCS2, οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO7) θέλουν ένα απλό τερματισμό για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.