Porsche Carrera Cup GB – 7ος γύρος: Στο νήμα η μάχη του τίτλου για τον Ευτύχιο Έλληνα

Η προτελευταία συνάντηση του πρωταθλήματος Porsche Carrera Cup GB αποδείχθηκε δύσκολη και για τους δυο μεγάλους διεκδικητές του φετινού τίτλου, Ευτύχιο Έλληνα και Dino Zamparelli. Από νωρίς έδειξαν και οι δυο οδηγοί τις προθέσεις τους επάνω στην μικρή έκδοση του φημισμένου Silverstone, όπου στα προκριματικά την pole κατέκτησε ο Zamparelli αλλά μόλις για 39 χιλιοστά από τον δεύτερο συμπατριώτη μας ενώ τρία χιλιοστά πιο πίσω ήταν ο εκρηκτικός 17-χρονος Dan Harper. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι πρώτοι τρεις χωρίστηκαν μόλις από 60 χιλιοστά του δευτερολέπτου.


Στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα έφυγαν καθαρά οι Tio και Zamparelli ενώ ο Harper μπλέχθηκε σε μάχες με τους Wigley, Gamble και Plato με αποτέλεσμα να χάσει τρεις θέσεις. Οι τρεις τους μάλιστα πίεσαν και τον Ευτύχιο μπαίνοντας μέσα στην θρυλική Maggots με τον Έλληνα να κρατάει την θέση του.  Μπροστά στην πρωτοπορία ο Zamparelli βρήκε ρυθμό και χωρίς να μπει σε περιπέτειες άνοιξε απόσταση από την Tio, τερματίζοντας τον πρώτο αγώνα στην πρωτοπορία, 3.8 δεύτερα μπροστά από τον συμπατριώτη μας. Βάσει κανονισμών, ο νικητής του πρώτου αγώνα επιλέγει ένα αριθμό στην τύχη και αυτοί θα είναι οι οδηγοί που να αντιστραφούν οι θέσεις όπου τερμάτισαν στον πρώτο αγώνα για να αποφασισθεί η εκκίνηση του δεύτερου. Ο Zamparelli τράβηξε το νούμερο 4 έτσι αντιστράφηκαν οι πρώτοι τέσσερεις με τον Έλληνα τρίτο και τον Zamparelli τέταρτο. Στους πρώτους γύρους του δεύτερου αγώνα ο Zamparelli πίεσε τον Ευτύχιο αλλά αναγκάστηκε στην συνέχεια να αμυνθεί ενάντια στον Plato. Για καλή του τύχη, ο Plato έστρεψε την προσοχή του στα καθρεφτάκια του για να μπορέσει να αμυνθεί ενάντια στον μαινόμενο Harper.  Η μάχη αυτή διήρκησε μέχρι την καρό σημαία.


Στον γύρο 17 ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα για τον Έλληνα μιας και οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο συμπατριώτης μας πάτησε εκτός πίστας σε μια από τις στροφές, με αποτέλεσμα να κερδίσει χρόνο, έτσι του ανακοίνωσαν πως θα πρόσθεταν πέντε δευτερόλεπτα ποινή στο τέλος του αγώνα. Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Έλληνας πίεσε για να προσπεράσει τον δεύτερο Gamble έτσι ώστε να ανοίξει την απόσταση του από τον Zamparelli πριν προστεθούν τα δευτερόλεπτα στο τέλος του αγώνα. Αυτό όμως δεν συνέβη με αποτέλεσμα, μετά την πρόσθεση της ποινής, ο Tio να τερματίζει στην έκτη θέση. Για καλή του τύχη ο Zamparelli αντιμετώπισε πρόβλημα τερματίζοντας στην πέμπτη αφήνοντας ουσιαστικά ορθάνοικτη την μάχη του πρωταθλήματος μετά από τους δυο δραματικούς αγώνες στο Silverstone. Νικητής του δεύτερου αγώνα ήταν ο Tom Wrigley ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Harper και Plato.


Η ώρα της κρίσεως για τον Ευτύχιο Έλληνα έχει φθάσει. Ο Zamparelli είναι πρώτος στο πρωτάθλημα με 109 βαθμούς, με τον Tio να είναι δεύτερος με 101. Η νίκη σε κάθε αγώνα μιας συνάντησης χαρίζει 12 βαθμούς, η δεύτερη θέση 10. Μένουν μόλις δυο αγώνες στην τελευταία συνάντηση της χρονιάς που πραγματοποιηθεί στην πίστα του Brands Hatch στις 29-30 Σεπτεμβρίου.