PIRELLI: Ανακοίνωσε Mikkelsen και αποκάλυψε τα νέα χρώματα του αυτοκινήτου

Η Pirelli ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο επίσημος δοκιμαστής των ελαστικών της πριν την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα είναι ο Andreas Mikkelsen, ενώ παράλληλα αποκάλυψε και τα χρώματα που θα έχει το Citroën C3 WRC με το οποίο θα πραγματοποιούνται οι δοκιμές.

Επιβεβαιώθηκε επίσης το πρόγραμμα δοκιμών, το οποίο θα ξεκινήσει από την Σαρδηνία στα μέσα Ιουλίου όπου θα δοκιμαστούν τόσο τα ελαστικά για χώμα όσο και για άσφαλτο.

Δήλωση από την Pirelli ανέφερε ότι θα επικεντρωθούν στην εξέλιξη της σκληρής γόμας σε ειδικές με υψηλές θερμοκρασίες και σκληρό οδόστρωμα, τυπικές ειδικές δηλαδή της Σαρδηνίας. Η Pirelli επιστρέφει στο  WRC σαν ο κύριος προμηθευτής ελαστικών από την αρχή του 2021, με το πρόγραμμα δοκιμών της να κάνει “διάλειμμα” λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο Mikkelsen, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Andreas Jœger, είναι ο οδηγός που επιλέχθηκε για τις δοκιμές καθώς έχει εμπειρία από το WRC και προς το παρόν δεν είναι δεσμευμένος με καμία ομάδα, αφού χώρισαν οι δρόμοι του με την Hyundai στο τέλος της περσινής σεζόν.

Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι έχει το ποσό που χρειάζεται για να μπορέσει να επιστρέψει στο WRC.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί και πληροί τις προϋποθέσεις, αυτό όπως προαναφέραμε είναι το Citroën C3 WRCτο οποίο είχε θητεία στο WRC μέχρι το 2019 όταν και η εταιρία αποχώρησε δραματικά από το πρωτάθλημα μετά τη μεταγραφή του Ogier στην Toyota.

Ο Terenzio Testoni, Rally activity manager της Pirelli, είπε ότι οι εργασίες συνεχίστηκαν στο παρασκήνιο καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δοκιμές σε ειδικές διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία ανυπομονεί να δει τι μπορεί να κάνει ο Mikkelsen με τα προϊόντα της.

«Για να μπορέσουμε να δούμε πόσο πολύ προχωρήσαμε με την εξέλιξη, η οποία συνεχίστηκε με εργαστηριακές δοκιμές κατά την περίοδο του lockdown, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε ένα συνδυασμό αυτοκινήτου και οδηγού», είπε. «Το C3 WRC, το οποίο προς το παρόν δε χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι εξαιρετικά αντιπροσωπευτικό όσον αφορά την απόδοση και μας επιτρέπει να αναπτύξουμε τα ελαστικά του 2021 με τρόπο που να είναι δίκαιος για όλους. Αυτή είναι η προτεραιότητα για οποιοδήποτε προμηθευτή ελαστικών. Ο Andreas είναι ένας έμπειρος οδηγός ο οποίος είναι γνωστός για τον επαγγελματισμό του και θα μπορέσει να μας βοηθήσει με τα ελαστικά. Αυτά πρέπει να αποδείξουν τόσο την απόδοση όσο και την αξιοπιστία σε ένα πλήρες πακέτο, το οποίο είναι πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση στο ράλι.»