Pikkis Tarmac Trial Rallysprint 2024: Στο νήμα νικητές οι Νεστορίδης/Λυσάνδρου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου το Pikkis Trial Rally Sprint, αγώνας ο οποίος ήταν εις μνήμη του Ανδρέα Πικκή. Για πρώτη φορά μετά από αρκετές διοργανώσεις η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού επέλεξε διαφορετική διαδρομή σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, η οποία αφενός ήταν γρήγορη με εναλλαγές σε κλειστά κομμάτια που περνούσαν από δυο χωριά, αφετέρου η πρόκληση ήταν μεγάλη αφού το άγνωστο σε όλους έφερε εξόδους και εγκαταλείψεις.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο αγώνας κρίθηκε μετά από τρία περάσματα από την ειδική σε μόλις εννέα δέκατα του δευτερολέπτου, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όσους παρευρέθηκαν για να δουν από κοντά τη δράση.

Πρωταγωνιστές ήταν ο Νέστωρας Νεστορίδης που επανήλθε στην αγωνιστική δράση και από τα τετρακίνητα αγωνιστικά πέρασε στα δικίνητα. Οδηγώντας το νέο του απόκτημα, ένα Honda Civic EP3 και συνοδηγό στο αριστερό μπάκετ τον Γιώργο Λυσάνδρου, κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα με βραχεία όμως κεφαλή.

Άξιοι αντίπαλοι οι Θωμάς Θεοφάνους/Άγγελος Ξενοφώντος, οι οποίοι πίεσαν το Peugeot 106 και ήταν πολύ ανταγωνιστικοί πιέζοντας τους αντιπάλους τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Νεστορίδης/Λυσάνδρου ήταν ταχύτεροι και στα τρία περάσματα μόνο για δέκατα του δευτερολέπτου, εξέλιξη όμως που στο τέλος τους χάρισε τη νίκη.

Από την πλευρά τους οι Θεοφάνους/Ξενοφώντος πάλεψαν μέχρι και το τελευταίο μέτρο, όμως τελικά συμβιβάστηκαν με τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Οι Φοίβος Νικολάου/Σάββας Ζάκος ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τρίτη θέση με το MitsubishiLancer Evo IX. Άρχισαν τον αγώνα δυνατά κερδίζοντας τις δυο πρώτες διαδρομές, όμως στο τρίτο πέρασμα δεν βελτίωσαν τον χρόνο του, κάτι που οι αντίπαλοι τους έκαναν, και έτσι ανέβηκαν στο τελευταίο σκαλί του βάθρου 2,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή.

Παρότι κάνει τα πρώτα του βήματα στους αγώνες ράλι, ο Μιχάλης Πάμπουκκας με συνοδηγό τον Αρέστη Χειλίδη στο Peugeot 306 GTI ήταν ανταγωνιστικός και το πλήρωμα ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση γενικής κερδίζοντας παράλληλα και την RCS1.

Από την πίστα και τις αναβάσεις στο ράλι. Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ράλι, ο Στέλιος Κυθρεώτης έδειξε να αφομοιώνετε γρήγορα με τα νέα δεδομένα και με συνοδηγό τον Στέφανο Γεωργίου στο Honda Civic κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση γενικής έχοντας πολύ καλές επιδόσεις και στα τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή.

Έκτοι γενικής και πρώτοι στην RCS2 ολοκλήρωσαν οι Σταύρος και Βασίλης Υπερμάχου με το Mitsubishi Lancer Evo VII. Τους ακολούθησαν στην έβδομη οι Δημήτρης Δημητρίου/Κωνσταντίνος Βασιλειάδης με VW GOLF, και στην όγδοη οι Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου με Suzuki Swift, με το ζεύγος να κερδίζει και την RC5 στην οποία αγωνιζόταν.

Ένατοι γενικής τερμάτισαν οι Alex Αλεξάνδρου/Jason Λάμπρου με ένα Ford Fiesta, με το πλήρωμα να είναι και το πρώτο μεικτό στον αγώνα. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Αχιλλέως/Ραφαήλ Στεφάνου με Suzuki Swift.

Ο Ηλίας Τρύφωνος με συνοδηγό τον Φίλιππο Φιλιππίδη έφεραν το Toyota Yaris στην 11η θέση, όντας πρώτοι και στην RCS3. Στην 12η θέση ολοκλήρωσαν οι Νεκτάριος και Κύρος Γεωργίου με Honda Civic και στην 13η οι Φώτης Ιωάννου/Μανώλης Μανώλη με Suzuki Vitara, με το πλήρωμα να κερδίζει και την RCT1.

Οι Παναγιώτης Ηρακλή/Ηλίας Ηλία με Opel Corsa ολοκλήρωσαν στην 14η θέση, ενώ τον αγώνα δεν τερμάτισαν οι Νίκος Δαμιανού/Κωνσταντίνος Μιλτιάδους και Απόστολος Κωνστιάντος/Παρασκευή Χαραλάμπους.

Πέρασμα εκτός συναγωνισμού από την ειδική του αγώνα έκαναν και κλασσικά αγωνιστικά.

Τελικά αποτελέσματα