Home Rally PEUGEOT 208 Rally 4: Ώρα για δράση!

PEUGEOT 208 Rally 4: Ώρα για δράση!

Μετά το λανσάρισμα του 208 Rally 4 στις αρχές του έτους, έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 100 παραγγελίες για το νέο αυτοκίνητο και η Peugeot Sport ήταν απασχολημένη διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της λαμβάνουν τα αγωνιστικά τους στο ταχύτερο δυνατό. Το 208 Rally 4 είναι έτοιμο να κάνει την πρώτη του αγωνιστική παρουσία αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία μαζί με άλλους αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν λίγο αργότερα σε Ιταλία και Τσεχία.

Μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης στην Ευρώπη και παρά την ανάγκη προσαρμογής των χρονοδιαγραμμάτων κατασκευής και παράδοσης λόγω της επιδημίας Covid-19, το νέο Peugeot 208 Rally 4 βρίσκεται ήδη στο δρόμο προς τους νέους ιδιοκτήτες του. Καθώς η δράση του ράλι συνεχίζεται στην Ευρώπη, η Peugeot Sport και οι συνεργάτες προμηθευτές της κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι το νέο αγωνιστικό θα φτάσει εγκαίρως στις ομάδες. Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα όπου το 208 Rally 4 θα αγωνιστεί, με το αυτοκίνητο να τρέχει κατω από την σημαία της PT Racing and Racing Factory για το Rally de Castelo Branco το Σαββατοκύριακου (3-5 Ιουλίου).

Το νέο Peugeot 208 Rally 4 σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και αλλού στην Ευρώπη. Το Rallysprint Pribram στην Τσεχική Δημοκρατία στις 24 – 25 Ιουλίου περιλαμβάνει αυτοκίνητα που θα τρέξουν με την ομάδα Brynda και MRS Carso.

Η πρώτη παρουσία του 208 Rally 4 σε διεθνείς αγώνες θα είναι στο Ιταλικό Rally de Roma στα τέλη Αυγούστου. Το πρόγραμμα European Rally Championship (ERC) θα δει το νέο αυτοκίνητο να τρέχει με διάφορες ομάδες.

Στο ενδιάμεσο, η Ιβηρική Χερσόνησος και το Γαλλικό Peugeot208 Rally Cup προετοιμάζονται να ξεκινήσουν σύντομα, με τους αντίστοιχους αγώνες να διεξαχθούν σε Πορτογαλία (Rali do AltoTamega) στις 28-29 Αυγούστου και Γαλλία (Rallye du MontBlanc) στις 4-5 Σεπτεμβρίου. Αν και τα ημερολόγια αυτών των δύο πρωταθλημάτων έπρεπε να προσαρμοστούν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, και οι δύο θα εξακολουθήσουν να περιλαμβάνουν τέσσερις αγώνες, με ένα μείγμα από χώμα και άσφαλτο.

Δηλώσεις

Mayeul Tyl, Manager Peugeot Citroën Racing Shop

«Σε αυτούς τους περίεργους καιρούς, είμαστε ευγνώμονες στους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη που έχουν δείξει σε εμάς. Λάβαμε σχεδόν 100 παραγγελίες για το Rally 4 208 και οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα αυξηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχουμε κάνει ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να αρχίσουν να ανταγωνίζονται και να κερδίζουν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα προσφέρουν τεχνική υποστήριξη τόσο κατά την προετοιμασία των προγραμμάτων τους όσο και για τους αγώνες. Η ευελιξία του 208 Rally 4 θα επιτρέψει στις ομάδες να καλύψουν μια ευρεία διατομή οδηγών και είμαστε πλήρως κινητοποιημένοι για να τους παρέχουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών σε κάθε βήμα των αντίστοιχων project τους».

François Wales, Director Peugeot Sport

«Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο ανάπτυξης, όλοι με χαρά βλέπουν ότι το νέο Peugeot 208 Rally 4 παραδίδεται στους πελάτες μας και δεν μπορούμε να περιμένουμε να το δούμε σε δράση σε όλο τον κόσμο σε διεθνείς, εθνικούς και τοπικούς αγώνες. Πιστεύουμε ότι η απόδοση του 208 Rally 4 θα γοητεύσει όλους εκείνους που αγωνίζονται με αυτό, είτε πρόκειται για σκληροπυρηνικούς οδηγούς, ανερχόμενα αστέρια ή ευγενείς οδηγούς. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες για την νίκη μετά τον επιτυχημένο προκάτοχό του και είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των πελατών μας καθώς τα αντίστοιχα προγράμματά τους ξεκινούν».

208 RALLY 4 – TECHNICAL INFORMATION

Engine: three cylinders, turbocharged, 1,199cc

Maximum power: 208hp at 5,450rpm

Maximum torque: 290Nm at 3,000rpm

Gearbox: SADEV, five-speed sequential

Differential: mechanical limited-slip differential

Front brakes: vented discs (asphalt: 330mm / gravel: 283mm)

Rear brakes: 290mm discs

Three-way adjustable suspension (rebound, low- and high-speed compression)

Minimum weight: 1,080kg (1,250kg with crew onboard)

PRICES (not including value-added tax)

Assembled car (asphalt or gravel specification): €66,000

Gravel or asphalt kit: €8,990

Set-up kit (asphalt or gravel): €3,490, including set of springs, front and rear antiroll bars, 12 wheels, set of ballast bars)

Equipment kit: €3,990 (including helmet net, intercom, Tripmaster, co-driver’s footrest, light pod, jack system, mounting and strap for second spare wheel)

Data acquisition: €270

Estimated running costs per kilometre (excluding fluids): €11.73

 

CALENDARS

208 RALLY CUP FRANCE

Rallye du Mont-Blanc I September 4-5 (asphalt) I France

Rallye Terre des Cardabelles I October 9-10 (gravel) I France

Rallye des Cévennes I October 30-31 (asphalt) I France

Rallye du Var I November 27-28 (asphalt) I France

 

208 RALLY CUP IBERICA

Rali do Alto Tamega I August 28-30 (asphalt) I Portugal

Rally Princesa de Asturias I September 12-13 (asphalt) I Spain

Rallye Vidreiro Centro de Portugal Marinha Grande I October 9-10 (asphalt) I Portugal

RACC Catalunya/Rally de Espana I October 24-25 (asphalt) I Spain

Exit mobile version