Με τον Λάμπρο Ιωαννίδη (Mitsubishi Lancer Evo IX) να κερδίζει το Pentakomo Rally Sprint, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.
Σε μια καινούργια διαδρομή πλησίον του Λατομίου Peletico, οι οδηγοι έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αφενός στο άγνωστο και αφετέρου στην διαδρομή, η οποία με κάθε πέρασμα άλλαζε πρόσφυση, με πέτρες να έρχονται στην επιφάνεια, γεγονός που στέρησε σε αρκετούς μια γρήγορη προσπάθεια αφού είχαν σκασμένα ελαστικά.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, μεγάλες μάχης έγιναν με το χρονόμετρο και τον συναγωνισμό να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία διέλευση, αφού όλα κρίθηκαν σε δέκατα του δευτερολέπτου.
Ο Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX) ήρθε με φόρα απο τον προηγούμενο αγώνα και με το καλημέρα είχε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Το 2:16.08 ήταν ορόσημο και ο χρόνος που έπρεπε όπως εξελίχθηκε ο αγώνας να κερδίσουν οι υπόλοιποι.
Ο Ιωαννίδης προσπάθησε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή να βελτιώσει τον χρόνο του, κάτι που τελικά δεν καταστεί δυνατό, όμως ακόμα και έτσι κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το τέλος του αγώνα βρήκε μεγάλο νικητή τον Λαμπρό Ιωαννίδη, ο οποίος πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που τον έφερε μόνο πρώτο στην βαθμολογία.
Ο Πανίκος Πολυκάρπου (Cross Kart) ήταν ο πλησιέστερος σε χρόνο στον νικητή. Ξεκίνησε επίσης δυνατά τον αγώνα όντας δεύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή. Στο δεύτερο πέρασμα πίεσε στο όριο για να σημειώσει το 2:16.62, χρόνος 54 εκατοστά πιο αργός απο τον Ιωαννίδη, για να συμβιβαστεί έτσι με την δεύτερη θέση γενικής.
Πολύ ανταγωνιστικός ήταν και ο Στέφανος Γεωργίου πίσω απο το τιμόνι του Semog Sport, δείχνοντας τις διαθέσεις του απο νωρίς. Πέτυχε τον τρίτο χρόνο στο πρώτο χονομετρημένο, ενώ στην επανάληψη κινήθηκε ξανά γρήγορα για να σημειώσει το 2:17.99, το οποίο τον έφερε στην τρίτη θέση γενικής.
Στο 2:19 ολοκλήρωσαν τέσσερις οδηγοί την προσπάθεια τους, γεγονός που δείχνει τον έντονο ανταγωνισμό που υπήρχε στον αγώνα. Ο Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo VI) πρόλαβε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή να γράψει το 2:19.36, καθώς στην δεύτερη είχε έξοδο με αποτέλεσμα η προσπάθεια να μείνει ημιτελής. Ακόμα και έτσι, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην RCS2.
Τέσσερα δέκατα πιο αργός (2:19.40) ήταν ο Λούκας Χριστοφόρου με Cross Car, ο οποίος βελτιωσε τον χρόνο του σε σχέση με την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή για να εξασφαλίσει την πέμπτη θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία Cross Car.
Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννος Ιωαννίδης ((Mitsubishi Lancer Evo VII), ο οποίος σημείωσε ανταγωνιστικό χρόνο μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή (2:19.49), καθώς στην δεύτερη ένα θέμα με το αγωνιστικό δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει.Πέραν τούτου, ο Ιωαννίδης ήταν και δεύτερος στην RCS2.
Το 2:19.89 στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή έφερε τον Πέτρο Πέτρου ((Mitsubishi Lancer Evo IX) στην έβδομη θέση, αφού στην δεύτερη είχε σκασμένο ελαστικό, αφήνοντας τον εκτός διεκδίκησης καλύτερου αποτελέσματος.
Δυνατός ο Ανδρέας Τάππου, ο οποίος στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, αυτή τη φορά οδηγώντας στο φετινό πρωτάθλημα ένα Semog Bravo Sport, είχε για καλύτερο χρόνο το 2:22.18, τερματίζοντας όγδοος γενικής και πρώτος την RCK1.
Σταύρος Αντωνίου και Πρόδρομος Προδρόμου, αμφότεροι με (Mitsubishi Lancer Evo Χ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο την πρώτη θέση στην RC2. Αυτός που επικράτησε στην μάχη ήταν ο Αντωνίου, με καλύτερο χρόνο το 2:22.41, το οποίο τον έφερε ένατο γενικής και πρώτο RC2.
Ο Προδρόμου, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα με καλύτερο χρόνο το 2:23.49, ενώ έμεινε δεύτερος στην RC2.
Ακριβώς ίδιο χρόνο με τον Προδρόμου (2:23.49), σημείωσε ο Κυριάκος Γεωργίου (SPEEDCAR EXTREME), ο οποίος ήταν δεύτερος στην RCK1, ενώ κατέλαβε την 11η θέση μπροστά απο τον Ηλία Πιερή ((Mitsubishi Lancer Evo VI), που έμεινε 12ος γενικής.
Ένας οδηγός που χρίζει παρακολούθησης είναι ο Δημήτρης Ψύλλος. Χωρίς παρελθόν σε αγώνες, στην πρώτη του σεζόν, συμμετέχει με ένα Yaka Cross Car και τα σημάδια βελτίωσης είναι κάτι παραπάνω απο εμφανή. Στον αγώνα της Λεμεσού ολοκλήρωσε στην 13η θέση, αφήνοντας ευχάριστες υποσχέσεις για τη συνέχεια.
Σκασμένα ελαστικά δεν επέτρεψαν στον Νικόλα Χούτρη (Cross Car) να αποδώσει όπως και αυτός θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μείνει 14ος, κερδίζοντας όμως την RCK2.
Θεαματικός ο Βασίλης Κυριάκου, έφερε το Edge Competition στην 15η θέση, ενώ παράλληλα ήταν δεύτερος στην RCK1.
Στην επιστροφή του στους αγώνες ταχύτητας, ο Κώστας Νικηφόρου με συνοδηγό τον Γιάννο Μουρίδη στο Subaru Impreza, αγωνίστηκε χωρίς το άγχος των βαθμών προσφέροντας θέαμα στους φιλάθλους που πήγαν στον αγώνα, όπου τερμάτισε 16ος, με τον Μάριο Παύλου ((Mitsubishi Lancer Evo VII) να ακολουθεί στην 17η και τον Ευαγόρα Κούλουρο ((Mitsubishi Lancer Evo III) στην 18η.
Ο Κώστας Παύλου ((Mitsubishi Lancer Evo VII), τερμάτισε στην 19η θέση, ενώ ακολούθησε ο Ευαγόρας Κούλουρος ((Mitsubishi Lancer Evo III) στην 20η.
Ο Αντώνης Γεωργίου με Mitsubishi Lancer Evo III πήρε την 21η θέση, ενώ ο Γιώργος Λυσάνδρου στην επιστροφή του πίσω απο το τιμόνι του Seat Ibiza και με συνοδηγό τον Παύλο Λυσάνδρου, έδειξε ότι παραμένει ανταγωνιστικός απέναντι σε οδηγούς που τρέχουν ανελλειπώς τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισαν 22οι και πρώτοι στην 2WDS.
Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Cross Car), τερμάτισε 23ος όντας και πρώτος στην κατηγορία Nοvice.
Στο μπάκετ του Honda Civic, ο Νέστορας Νεστορίδης ολοκλήρωσε 24ος όντας πρώτος στην RCS1 και τον ακολούθησε ο Σοφοκλής Μιχαήλ (VW GOLF) που ήταν και δεύτερος στην RCS1.
Ο Μιχάλης Σοφοκλέους (VW GOLF) τερμάτισε στην 26η θέση, με τους Άλεξ Αλεξάνδρου/Ραφαέλο Στεφάνου, να τερματίζουν με το Ford Fiesta 27οι και πρώτοι στην RC5.
Άκης Έλληνας και Αντώνης Ιερόπουλος τερμάτισαν με στο FORD FIESTA DYTKO στην 28η γενικής όντας πρώτοι στην RCL1, με τους Μάριο και Σάββα Ζάκου, αμφότεροι με VW GOLF, να τερματίζουν στην 29η και 30η αντίστοιχα.
Ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza), ολοκλήρωσε στην 31η θέση, οι Αντρέας Καραντώνη/Βασίλης Υπερμάχου ((Mitsubishi Lancer Evo III) στην 32η, οι Απόστολος και Χρίστος Κωνστίαντος (VW GOLF) στην 33η και ο Κωνσταντίνος Ζάκου (Honda Civic) στην 34η.
Ξεμούδιασμα και για τον Περικλή Νικολαΐδη, ο οποίος έφερε το VW GOLF στην 35η θέση, μπροστά απο τους Αντώνη Γεωργίου ((Mitsubishi Lancer Evo III) και Κλείτο Διομήδους Peugeot 306 Gti, που τερμάτισαν 36ος και 37ος αντίστοιχα.
Στην 39η τερμάτισε ο Νικόλας Νικολαΐδης (VW GOLF) και ο Παναγιώτης Ηρακλή (Opel Corsa), τερμάτισε στην 38η γενικής και πρώτος στην RCS3. Μανώλης και Κωνσταντίνος Μανώλη τερμάτισαν με το Suzuki Vitara στην 40η θέση και πρώτοι στην RCT1, ακολουθουμενοι στην 41η απο τον Νικόλα Χαραλάμπους (Lada Samara).
Αβραάμ Νικολάου (Seat Ibiza) και Στέλιος Ζάκου (Honda Civic), τερμάτισαν 42ος και 43ος αντίστοιχα, ενώ άτυχος του αγώνα ήταν ο Γιώργος Πολυκάρπου ((Mitsubishi Lancer Evo III), ο οποίος χτύπησε σε πέτρα στην δοκιμαστική διαδρομή με την ομάδα να κάνει αγώνα δρόμου για να επιδιορθώσει τα θέματα που προέκυψαν και τον οδηγό να αποχωρεί στην πρώτη χρονομετρημένη μετά απο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Στην μέση του καλοκαιριού συνεχίζετε το Πρωτάθλημα, με την δράση να μεταφέρετε στις 7 Σεπτεμβρίου στο ανατολικό μέρος του νησιού και τους οδηγούς να ετοιμάζονται για τον κάμπο στο Παραλίμνι, όπου θα είναι και ο χώρος διεξαγωγής του τέταρτου αγώνα.


















































































































































































































































































