Palm Trees Rally 2017: Preview

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου διεξάγετε ο προτελευταίος αγώνας του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι, με έδρα την Λάρνακα. Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 10 γρήγορες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές μήκους 165 αγωνιστικών χιλιομέτρων, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας. Το Σάββατο θα διεξαχθούν 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές (Τσέρι-Άλιον, Κοτσιάτης-Μαρκί, Σταυροβούνι-Κλαυδιά) και την Κυριακή 2, επίσης επαναλαμβανόμενες (Κελιά-Αβδελλερό, Αβδελλερό-Αθηαίνου). Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκετε στην παραλία φοινικούδων, ενώ ο χώρος εξυπηρέτησης (σέρβις) θα είναι στο πάρκινγκ του γηπέδου ΓΣΖ.

Αρκετά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρων που επέδειξαν σχεδόν όλοι οι εν ενεργεία οδηγοί, καθώς η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει 37 συμμετέχοντες. Στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος έμειναν δυο οδηγοί οι οποίοι ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 94 βαθμούς.

Τσουλόφτας και Γαλαταριώτης παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά και η νίκη στον αγώνα είναι μονόδρομος.

Πέραν από τις πολλές συμμετοχές, πόλο έλξης αποτελούν και τα  αυτοκίνητα των Τσουλόφτα και Γαλαταριώτη, οι οποίοι θα τρέξουν ο πρώτος με το γνωστό Citroen DS3 R5 και ο δεύτερος με το ολοκαίνουργιο Skoda Fabia R5. Αυτή παράλληλα είναι και η πρώτη φορά που δυο αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας τρέχουν σε τοπικό αγώνα του παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι.

Γαλαταριώτης/Ιωάννου και Τσουλόφτας/Χρυσοστόμου (τρέχουν μαζί για πρώτη φορά) είναι ισόβαθμοι με 94 βαθμούς και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε με ενδιαφέρων. Οι έξτρα βαθμοί που πήρε στο ράλι Ακρόπολις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον Τσουλόφτα, καθώς στο τέλος της χρονιάς θα προσμετρήσουν τα 5 καλύτερα αποτελέσματα.

Από κει και πέρα όλα τα ενδεχόμενα για την τελευταία θέση του βάθρου είναι ανοικτά, καθώς οι Δημοσθένους/Λαός, Αντωνίου/Πιερή, Παντελή/Χριστοδούλου, Πολυκάρπου/Gerald και Ποσείδιας/Errikson έχουν τις δυνατότητες και την εμπειρία για να το πετύχουν.

Αρκετά περίπλοκα είναι τα δεδομένα στη δικήνητη κατηγορία όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι πρωτοπόροι Παναγιώτης και Αντρέας Ξενοφώντος εφοδιασμένοι με το καινούργιο τους όπλο (Honda Civic), κατεβαίνουν στον αγώνα με στόχο το απόλυτο των βαθμών. Το έργο τους όμως αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο καθώς απέναντι τους θα έχουν τους Μαννούρη/Λαό με το Citroen DS3, όπως επίσης και τους Ζαχαρία/Χρυσοστόμου, Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου, Παντελή Χρυσόστομο/Ανδρέα Νικολαΐδη και τους Dimi και Maria Morozova.

Ο αγώνας της Λάρνακας ανέκαθεν πρόσφερε έντονες συγκινήσεις και μεγάλες μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών. Από το 2013 και μετά όπου το πρωτάθλημα ράλι είναι ενιαίο, δυο είναι οι οδηγοί που κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα της Λάρνακας.

Ο Chips ήταν ο νικητής τις χρονιές 2013 και 2014. Το 13 τον ακολούθησαν στο βάθρο οι Κώστας Ζήνωνος και Σταύρος Αντωνίου όπου στο τέλος της χρονιάς αναδείχθηκε και πρωταθλητής. Το 14 μαζί με τον Chips στο βάθρο ανέβηκαν οι Χρήστος Δημοσθένους και Σταύρος Αντωνίου με τον τελευταίο να πανηγυρίζει τον τίτλο στο τέλος της χρονιάς.

Τα τελευταία δυο χρόνια (2015-2016) ο Σίμος Γαλαταριώτης είναι αυτός που φεύγει νικητής από την Λάρνακα. Το 2015 πίσω από τον Γαλαταριώτη τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή και Σταύρος Αντωνίου ενώ το 2016 στο βάθρο μαζί με τον Γαλαταριώτη ανέβηκαν οι Δημοσθένους και Αντωνίου. Και στις δυο χρονιές πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Δημοσθένους.

Φέτος το ενδιαφέρων πέραν από τη νίκη, εστιάζετε και στα νέα όπλα των Γαλαταριώτη και Τσουλόφτα, με τα οποία θα διεκδικήσουν το φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Οι ειδικές είναι προσβάσιμες από πολλά σημεία και η προσέλευση του κόσμου αναμένεται μαζική.

PALM TREES RALLY ENTRY LIST 2017

Itinerary Palm Trees Rally 2017 Leg1

Itinerary Palm Trees Rally 2017 Leg2