Pafos Rally Sprint 2022: Ζευγάρωσε τις νίκες ο Γιώργος Πολυκάρπου

Την Κυριακή 1η Μάϊου διεξήχθη στην περιοχή Τίμης ο δεύτερος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας by NAGA PAY. To Pafos Rally Sprint διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Κύριο χαρακτηριστικό στον αγώνα, που συμμετείχαν 24 οδηγοί, ήταν  οι μεγάλες μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών, με τη νίκη να κρίνεται στα δέκατα.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε στις 9:45 με το αναγνωριστικό πέρασμα, στις 10:00 με το δοκιμαστικό πέρασμα και στις 10:30 ξεκίνησαν τα δύο επίσημα χρονομετρημένα περάσματα. Ο αγώνα ολοκληρώθηκε στις 15:00 και οι απονομές έγιναν στις 16:30 στο χώρο του αγώνα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος SHOCKSLAB Γιώργο Πολυκάρπου με το Mitsubishi Lancer Evo 3 να διπλασιάζει τις νίκες του.  Ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός κατάφερε να επιδιορθώσει την βλάβη που παρουσίασε το αγωνιστικό του στο δοκιμαστικό πέρασμα και να γράψει τον ταχύτερο χρόνο όλων (01:52.68) στη πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια κατακτώντας πανάξια την πρώτη θέση.

Στην δεύτερη θέση (01:52.98) βρίσκουμε την έκπληξη του αγώνα, τον Σωκράτη Σωκράτους με Subaru Impreza, ο οποίος αν και είχε μια άτυχη στιγμή στο δοκιμαστικό πέρασμα που είχε σαν αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό του, εντούτοις συνέχισε κανονικά  κάνοντας την καλύτερη του παρουσία στο πρωτάθλημα ταχύτητας μέχρι στιγμής.

Είχε δύο εξαιρετικά περάσματα στο ενεργητικό του και κατάφερε στο δεύτερο του πέρασμα να πλασαριστεί στην δεύτερη θέση μόλις τρία δέκατα μακριά από το νικητή.  Την τριάδα συμπλήρωσε ένα γνώριμος μας οδηγός από τους αγώνες Ράλι, ο πάντα θεαματικός Σταύρος Αντωνίου (01:54.51) με Mitsubishi Lancer Evo9, ο οποίος να τονίσουμε ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου περάσματος βρισκόταν στην δεύτερη θέση.

Ένα δέκατο πιο αργός από τον Αντωνίου ((01:54.62) ήταν ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo 6) ο οποίος τελικά έμεινε τέταρτος γενικής, όμως κέρδισε την κατηγορία RCS2.

Στην πέμπτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RC2 ολοκλήρωσε ο Χρίστος Χριστοδούλου με Subaru Impreza και χρόνο 01:56.84 στο δεύτερο χρονομετρημένο του πέρασμα.  Στην έκτη θέση και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 με χρόνο 01:57.16 βρίσκουμε τον νεαρό Κωνσταντίνο Σιόφερο με Mitsubishi Lancer Evo 6 ο οποίος έδειξε εξαιρετικά στοιχεία.

Στην έβδομη θέση γενικής, δεύτερο στην κατηγορία RCS2 ο Ιάκωβος Πενταράς με Mitsubishi Lancer Evo 6 και χρόνο 01:58.51 έχοντας εντυπωσιακά περάσματα.  Ακολούθησε στην όγδοη θέση γενικής, 01:58.58 o Σταύρος Υπερμάρχου, ο οποίος δείχνει αγώνα με αγώνα να μαθαίνει και καλύτερα το νέο του αγωνιστικό και αναμένουμε να δούμε πολλά περισσότερα από τον οδηγό τον οποίο μας έχει συνηθίσει σε εξαιρετικά ακραία περάσματα με το προηγούμενο του αγωνιστικό.

Στην ένατη θέση και πρώτοι στην δικήνητη κατηγορία τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic και χρόνο 02:01.95.

Την πρώτη δεκάδα γενικής αλλά και πρώτος στην δικήνητη κατηγορία S ο Gepa Mechanical Installation Μιχάλης Σοφοκλέους με το VW Golf GTi και χρόνο 2:03.68 από το δεύτερο του πέρασμα, αφού στο πρώτο ένα μικρό λάθος τον ανάγκασε σε τε τάκε με αποτέλεσμα ολόκληρο το πρώτο πέρασμα να πάει χαμένο.

Στην 11η θέση και πρώτο στην κατηγορία RCS3 ένα οδηγός ο οποίος έκλεψε την παράσταση με τη εν γένη παρουσία του, ο Δημήτρης Παρέλλης με Opel Corsa GSi και χρόνο 2:04.98.  Στην 12η θέση γενικής ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Μαρασινός με Mitsubishi Lancer Evo 6 και χρόνο 2:06.89, με τον οδηγό να αντιμετωπίζει και μηχανικό πρόβλημα.

Στην 13η θέση τερμάτισε ο Gepa Mechanical Installation Μάριος Ζάκος με το Volkswagen Golf και χρόνο 2:09.50 και στην 14η θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Πετρακίδης με συνοδηγό τον Κώστα Ευριπίδου και ένα Ford Fiesta με χρόνο 2:09.58.

Στην 15η θέση ολοκλήρωσε ο Ρίκκος Παναγιώτου με Suzuki Vitara και χρόνο 2:11.97 και ακολούθησε στην 16η θέση  ο Νικόλας Νικολαΐδης με Volkswagen Golf και χρόνο 2:12.00.

Ο Νίκος Μαραγκός με συνοδηγό τον Νεόφυτο Καρεκλά με Mazda RX8 και χρόνο 2:13.30 τερμάτισαν στην 18η θέση, ο Χρήστος Πετρακίδης με συνοδηγό τον Μάριο Tilley με Ford Fiesta και χρόνο 2:14.55 ολοκλήρωσαν στην 19η θέση, ο Μάριος Αντωνίου με Mitsubishi LancerEvo 6 και χρόνο 2:18.39 τερμάτισε στην 20η θέση και τέλος στην 21ηθέση τερμάτισε ο Νεόφυτος Καρεκλάς με συνοδηγό τον Νίκο Μαραγκό και αυτοκίνητο Mazda RX8 με χρόνο 2:18.69.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Παναγιώτης Μαρασίνος ο οποίος εγκατέλειψε μετά από βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και οι Ευαγόρας και Αχιλλέας Κούρος οι οποίοι εγκατέλειψαν μετά από βλάβη που υπέστη το αγωνιστικό τους μετά από επαφή που είχαν με μια μεγάλη πέτρα που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η μπροστινή ανάρτηση.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Γιώργος Πολυκάρπου, μας ανάφερε «άσχημη η σημερινή ειδική διαδρομή, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε το αυτοκίνητο και καταφέραμε να κερδίσουμε και τον αγώνα.  Σίγουρα συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα, αφού είχαμε μια καλή αρχή και στους δύο πρώτους αγώνες όπου κέρδισα.  Σίγουρα ο στόχος δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Σήμερα στο δοκιμαστικό πέρασμα αντιμετώπισα πρόβλημα με ένα κομμένο άξονα, ευτυχώς αυτό έγινε στην αρχή του αγώνα και φανήκαμε τυχεροί στο τέλος.  Το δεύτερο πέρασμα έγινε δοκιμαστικό για το αυτοκίνητο αφού από το πρώτο είχαμε κλειδώσει την πρώτη θέση».

Δηλώσεις είχαμε και από το πρώτο πλήρωμα στην δικήνητη κατηγορία τους Παναγιώτη και Αντρέα Ξενοφώτνος οι οποίοι μας είπαν «Ένας άψογος αγώνας σήμερα από μεριάς διοργάνωσης όπου φάνηκε η σκληρή δουλεία που έγινε. Όσο αφορά το δικό μας κομμάτι, δυσκολευτήκαμε καθώς την τελευταία εβδομάδα, μέχρι και την τελευταία μέρα κάναμε αλλαγές στις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να μην το δοκιμάσουμε καθόλου και να μην δούμε ούτε την διαδρομή.  Παρόλα ταύτα πιέσαμε, βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να γράψουμε ικανοποιητικούς χρόνους για να πάρουμε την νίκη.  Ευχαριστώ στην σύζυγο και το νεογέννητο μωρό μου για την υπομονή τους.  Την ομάδα μου και τον πατέρα μου για την στήριξη και τις ώρες δουλειάς που αφιερώνουν και τέλος τους χορηγούς μου Rheinol CyprusCarlsberg 0.0 Intergaz, ytm, stavrides, SMracingnews, Npsillos mobiles, camel active, Parker Russell.  Επόμενος αγώνας για εμάς είναι το Larnaca Rally».

Ο νικητής της δικήνητης κατηγορίας S Μιχάλης Σοφοκλέους ανέφερε «Ωραίος αγώνας, ωραία διαδρομή,  δείξαμε και πάλι τις προθέσεις μας από την δοκιμαστική γράφοντας τον γρηγορότερο στην δικήνητη κατηγορία. Φανήκαμε άτυχοι στην πρώτη χρονομετρημένη μας προσπάθεια με ένα δικό μου λάθος στις πρώτες στροφές όπου είχαμε ένα τε τάκε με αποτέλεσμα να μην έχουμε χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη μας προσπάθεια. Πλέον τα παίζαμε όλα για όλα στην δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθεια που έπρεπε οπωσδήποτε να γράψουμε ένα χρόνο. Ευτυχώς μας βγήκε και ήρθαμε πρώτοι 2WDS. Καλή συνέχεια σε όλους και συγχαρητήρια για την διοργάνωση».

Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στις 19 Ιουνίου.

Final Results Paphos Rally Sprint 2022