Home Rally Ott Tanak: Είμαι πεπεισμένος ότι λύθηκαν τα προβλήματα ψύξης

Ott Tanak: Είμαι πεπεισμένος ότι λύθηκαν τα προβλήματα ψύξης

Ο πρωτοπόρος στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Ott Tanak είναι πεπεισμένος ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με το σύστημα ψύξης στο Toyota, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα δυο χρόνια στο Ράλι Μεξικό.


Το Yaris WRC δυσκολεύτηκε να εγκλιματιστεί στο συνδυασμό υψόμετρο και ζέστη στο Guanajuato και έτσι τα δυο αυτοκίνητα τερμάτισαν το 2017 στις θέσεις έξι και εφτά. Πέρυσι, υπήρχε περισσότερη ταχύτητα όμως και τα τρία αυτοκίνητα αποχώρησαν με προβλήματα υπερθέρμανσης καθώς δεν ψύχονταν σωστά η μηχανή. Ο Tanak ανέφερε ότι η νίκη στο ράλι Τουρκίας τον περασμένο Σεπτέμβριο έδειξε ότι η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.


«Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρώτο καλό βήμα έγινε πριν από την Τουρκία. Από την Τουρκία και μετά κάναμε ακόμα ένα βήμα. ΟΚ, το υψόμετρο περιπλέκει κάπως τα πράγματα, λίγο περισσότερο από την Τουρκία, όμως αν οι μηχανικοί είναι βέβαιοι τότε δεν πρέπει να ανησυχούμε.»


Σε μια προσπάθεια να προσομοιάσει τους χωματόδρομους του Μεξικό, η Toyota Gazoo Racing έδωσε αρκετές επιλογές δρόμων για να οδηγήσει ο Tanak σε δοκιμαστικά στην Ισπανία. Παρά το γεγονός ότι ο Tanak θα ξεκινά πρώτος στο δρόμο, ο Sebastien Ogier το 2013 και 2015, ξεκινώντας από την πρώτη θέση, έδειξε ότι είναι εφικτή η νίκη, αφού και ο ίδιος κέρδισε αυτές τις χρονιές.


«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να κερδίσουμε όλα τα ράλι», ανέφερε ο Tanak και συνέχισε, «όλα όμως πρέπει να είναι ευνοϊκά. Το γεγονός ότι θα ξεκινώ πρώτος την Παρασκευή σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη θέση για να κερδίσω. Κύριος στόχος είναι να κερδίσω βαθμούς, όμως αν έρθει η ευκαιρία για νίκη σίγουρα θα την εκμεταλλευτώ».


Οι Sebastien Ogier και Kris Meeke θα οδηγήσουν για πρώτη φορά στο χώμα το Citroen και Toyota αντίστοιχα. Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, από το Ford Fiesta που οδηγούσε πέρυσι, φέτος πέρασε πίσω από το τιμόνι ενός Citroen C3. Κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα στο Μόντε Κάρλο, όμως στη Σουηδία είχε έξοδο.

«Μετά από ένα δύσκολο Ράλι Σουηδίας, όπου δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε, ανυπομονώ να ξεκινήσω και να αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητες μου», είπε ο Ogier. Είχαμε δυο πολύ καλές μέρες για δοκιμαστικά σε δρόμους που αντιπροσωπεύουν τις ειδικές στο Μεξικό».

Από την πλευρά του ο Meeke υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στον ανταγωνισμό μετά τις δυο έκτες θέσεις που πέτυχε με το Yaris WRC στη φετινή σεζόν. «Ήθελα να μαζέψω αρκετούς βαθμούς στους δυο πρώτους αγώνες. Το Μόντε Κάρλο και η Σουηδία έχουν περίπλοκες συνθήκες όπου είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος», ανέφερε ο Meeke. «Αυτά τώρα είναι στο παρελθόν. Τώρα αναμένω το Μεξικό όπου συνήθως είμαι πιο συνεπής και ανυπομονώ πολύ να αγωνιστώ».

Exit mobile version