OPEL CORSA RALLY4: Νέος παίκτης στην κατηγορία

Η Opel Motorsport ανακοίνωσε ότι το νέο Corsa Rally4, αντικαταστάτης του επιτυχημένου ADAM R2, αναμένεται να πάρει homologation από την FIA την 1η Δεκεμβρίου.

Τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της FIA, στην πυραμίδα του ράλι η Opel είναι ο τρίτος κατασκευαστής που παράγει μοντέλο Rally4 μετά τις M-Sport και Peugeot. Ήδη το αυτοκίνητο κάλυψε χιλιάδες χιλιόμετρα δοκιμών σε διάστημα αρκετών μηνών.

Όπως και το Peugeot 208 Rally4 έτσι και το Corsa θα φέρει κινητήρα 1.2L (το Fiesta φέρει 1.0L) και θα είναι τρικύλινδρο σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA. Το νέο Corsa αποδίδει 208 ίππους και 290Nm ροπής, τα ηλεκτρονικά είναι από την Magnetti Marelli, ο μπροστά άξονας είναι Sadev και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πεντατάχυτο sequential.

Το διαφορικό του μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα ενώ τα ελατήρια Eibach του αυτοκινήτου και τα αμοτρισέρ από την Öhlins κάνουν την ανάρτηση πλήρως ρυθμιζόμενη. Η Opel Motorsport έκανε δοκιμές στις Γαλλικές πόλεις Mazament και Braasac την προηγούμενη βδομάδα με τον περιστασιακό οδηγό στην WRC3 Yoann Bonato καθώς επίσης και με τον οδηγό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Marijan Griebel.

Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Opel Marijan Griebel ήταν εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του νέου Corsa. «Το Corsa Rally4 είναι πολύ εύκολο να το οδηγήσεις. Αντιδρά σωστά στις αλλαγές του στησίματος και κάνει το σωστό όταν το οδηγάς», ανέφερε ο Griebel. «Ένοιωσα αμέσως αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο. Χάρη στη μεγαλύτερη βάση τροχών, το Corsa είναι πιο σταθερό στις γρήγορες στροφές από ότι το ADAM R2, ενώ ταυτόχρονα είναι ευκίνητο. Η μηχανή είναι σπουδαία, έχει αρκετή ώθηση την οποία μπορείς να νοιώσεις ειδικότερα ανηφορικά. Τώρα με μεγαλύτερη ροπή και ψηλή ταχύτητα της μηχανής turbo, ο οδηγός πρέπει να αλλάξει λιγότερες φορές ταχύτητες, ενώ η πρόσφυση είναι επίσης πολύ καλή. Οι οδηγοί που έκαναν τις δοκιμές ήταν αρκετά παραγωγικοί και το διασκέδασαν.»

Το Corsa Rally4 θα κάνει την εμφάνιση του με την Opel Motorsport στο ERC του 2021 και επίσης θα είναι το spec-car για το Opel e-Rally Cup. Τα αυτοκίνητα για τους πελάτες θα κατασκευαστούν αμέσως μετά που θα πάρει homologation τον Δεκέμβριο.