Opel: Μια εταιρεία με ιστορία πάνω από 160 χρόνια γεμάτη καινοτομίες και διακρίσεις

Η Opel είναι ο διάσημος Γερμανός κατασκευαστής οχημάτων που μετρά πάνω από 160 χρόνια δημιουργίας. Ο Adam Opel ίδρυσε την εταιρεία του στο Rüsselsheim στη Γερμανία, θέτοντας τις βάσεις για μια διεθνώς δραστήρια και επιτυχημένη εταιρεία με σωρεία διακρίσεων και καινοτομιών.

Ξεκίνησε από την παραγωγή ραπτομηχανών το 1862 και στη συνέχεια έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποδηλάτων στον κόσμο. Τελικά κατέληξε μια διεθνούς φήμης Γερμανική μάρκα αυτοκινήτων. Η αποστολή της Opel, από τότε μέχρι σήμερα, ήταν να καθιστά τις καινοτομίες της προσιτές σε όλους. Μια αποστολή που παραμένει η ίδια μέχρι και σήμερα. Από τα Blitz, Kapitan, Admiral και Kadett στα Corsa, Astra, Mokka, Crossland και Grandland, η Opel προσφέρει μια πλήρη γκάμα μοντέλων που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του καταναλωτή.

Το αποφασιστικό βήμα στην ιστορία της εταιρείας ήταν η έναρξη παραγωγής αυτοκινήτων το 1899. Χρονιά που αποτελεί ορόσημο για την μάρκα αφού η Opel γίνεται ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτό τον τομέα και ανήκει πλέον στο clubτων κατασκευαστών αυτοκινήτων με την πιο πλούσια παράδοση. Στις 21 Ιανουαρίου 1899, η Opel απέκτησε την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων “Anhaltische Motorwagenfabrik” από τον Friedrich Lutzmann και την ίδια χρονιά, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων στο Rüsselsheim με το Opel “Patent-Motorwagen System Lutzmann”. Το 1906 κατασκευάστηκε το 1.000ο όχημα. Το αποκορύφωμα ήρθε την επόμενη χρονιά όταν η Opel διορίστηκε προμηθευτής της αυτοκρατορικής αυλής. Ωστόσο, η Opel συνέχισε να υπηρετεί τον εκδημοκρατισμό της αυτοκίνησης, όπως για παράδειγμα με το μικρό 4/8 hp “Doktorwagen” το 1909. Τις επόμενες δεκαετίες, η Opel έγραψε ιστορία ως δημιουργός νέων τάσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η άνεση, η ασφάλεια και οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες ανέκαθεν κατείχαν σημαντικό ρόλο για την Opel. Στην πορεία, η μάρκα αναπτυσσόταν συνεχώς, χωρίς να απομακρυνθεί από τη βασική της φιλοσοφία, δηλαδή να καταστήσει την κινητικότητα προσιτή σε όλους.

Μοντέλα όπως τα Kapitan, Kadett, Ascona, Corsa, Astra, Chevette, Vectra και τόσα άλλα έγραψαν ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όχι μόνο για τους σημαντικούς αριθμούς πωλήσεων που πρόσφεραν στη Γερμανική εταιρία, αλλά και για την αξιοπιστία, την ποιότητα κατασκευής και τη σωρεία καινοτομιών που πρόσφεραν στους κατόχους τους.

Η Opel είναι μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, τόσο στους αγώνες ράλι όσο και στις πίστες. Μοντέλα όπως τα Opel Manta, Ascona, Kadett, και πολλά άλλα κέρδισαν αμέτρητες νίκες και τίτλους διαμέσου των δεκαετιών. Θρυλικά ονόματα όπως οι Ari Vatanen, Walter Rohrl, Jimmy McRae, Manuel Reuter και πολλοί άλλοι κέρδισαν διακρίσεις για την Opel.

Η Opel σήμερα διαθέτει στην αγορά μια υπερσύγχρονη και προσανατολισμένη στο μέλλον κινητικότητα: από κινητήρες εσωτερικής καύσης, ήπια και plug-in υβριδικά μέχρι αμιγώς ηλεκτρικά κι οχήματα κυψελών καυσίμου όπως το Opel Vivaro-e Hydrogen.

Γερμανική, προσιτή, συναρπαστική! – αυτές είναι οι τρεις αξίες της μάρκας που είναι ενσωματωμένες στο DNA κάθε μοντέλου και πρωτοβουλίας της Opel και θα συνεχίσουν να το κάνουν στο μέλλον!

Η Opel αντιπροσωπεύεται στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία CiC Automasters Ltd.  Οι νέοι εκθεσιακοί της χώροι, όπου θα μπορείτε να δείτε και να οδηγήσετε τα καινούργια μοντέλα, θα αρχίσουν να δέχονται πελάτες τον Οκτώβριο του 2024.