Ogier: Το επόμενο συμβόλαιο θα είναι το τελευταίο στο WRC

Ο Sebastien Ogier θα κάνει ακόμα ένα συμβόλαιο για να οδηγήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πριν αποσυρθεί.

 

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται στη μέση των διαπραγματεύσεων για την επόμενη χρονιά και θέλει να ολοκληρώσει αυτές τις συνομιλίες πριν από το τέλος του επόμενου μήνα. Αναμένει ότι η συμφωνία θα είναι η τελευταία του στο WRC, στο οποίο έχει κυριαρχήσει εδώ και μισή δεκαετία.

“Είναι σαφές ότι οδεύω προς το τέλος της καριέρας μου”, δήλωσε ο Ogier,” και αν υπάρξει ακόμα ένα συμβόλαιο, θα είναι το τελευταίο.

“Είμαι τυχερός που είχα καλές χρονιές με επιτυχίες – δεν είναι τα χρήματα πλέον για μένα.

“Όπως πάντα, η πρώτη προτεραιότητα μου είναι η καλή απόδοση αλλά και η ευκαιρία να κυνηγήσουμε περισσότερες νίκες την επόμενη χρονιά.”

Ο Ogier φαίνεται να έχει τρεις επιλογές μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η πρώτη είναι να παραμείνει εκεί που βρίσκεται, στη M-Sport Ford World Rally Team, η επόμενη είναι η επιστροφή του στην ομάδα της Citroen και η τελευταία του επιλογή είναι να αποσυρθεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι πιθανότητα να μετακινηθεί προς Hyundai ή Toyota είναι απομακρυσμένη, με τις δύο ομάδες να φαίνεται πιθανό να διατηρήσουν τα υπάρχοντα πληρώματα. Ο επικεφαλής της Hyundai, Alain Penasse, δήλωσε στο Motorsport.com ότι “είναι ξεκάθαρο ότι ο Thierry είναι η πρώτη μας επιλογή και για να μείνουμε στο Thierry, δεν θα ήταν σοβαρό να μιλάμε για τον Ogier.

“Για μένα, είμαστε 99 τοις εκατό με Thierry και αν δεν βλέπουμε κάποιον να έρχεται με μια προσφορά για να τον κάνει έναν πολυ-εκατομμυριούχο οδηγό, τότε νομίζω ότι έτσι θα γίνει.”

Πέρα από την παραδοχή της ανάγκης για οδηγό ικανό να κερδίσει το πρωτάθλημα, ο Pierre Budar της Citroen δεν θα είχε παρουσία το 2019.

“Δεν μπορώ να σας πω τίποτα”, είπε. “Μιλάμε [στον Ogier], οι συζητήσεις συνεχίζονται και αυτό είναι το μόνο που θα πω”.