O Przygoński στοχεύει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters

Μετρ στην μετάβαση, που πήγε με επιτυχία από τους δυο τροχούς στους τέσσερις στο Dakar, ο Πολωνός Jakub ‘Kuba’ Przygoński ετοιμάζεται να δείξει τις ικανότητες του για άλλη μια φορά, καθώς στοχεύει στον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters το 2022.

Ο Przygoński τερμάτισε έκτος στην κατηγορία αυτοκινήτων στο φετινό Dakar. Υπέγραψε για μια πλήρη σεζόν στο DMEC ενώ συνεχίζει την καριέρα του σε αγώνες εκτός δρόμου όπου συμμετέχει στο νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Raid της FIA.

Με πέντε Πρωταθλήματα Drift στην Πολωνία και ένα ρεκόρ γκίνες για ταχύτερη ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση (217,97 χλμ./ώρα) στο ενεργητικό του, ο 36χρονος θα πλαισιώσει στην ομάδα της Red Bull τον Elias και τον Johannes Hountondji (τους Red Bull Drift Brothers) και το ταχέως ανερχόμενο αστέρι Conor Shanahan.

Ο Przygoński είναι περισσότερο γνωστός για την επιτυχία του στο Dakar στις κατηγορίες μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, όπου αναδείχθηκε καλύτερος πρωτάρης το 2009, καθώς και για την τέταρτη θέση στα αυτοκίνητα τις χρονιές 2019 και 2021.
Ο εκ Βαρσοβίας ορμώμενος έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επιλεγμένους αγώνες στο DMEC, ανεβαίνοντας και στο βάθρο, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ οι κατάλληλες για πλήρη εμπλοκή, μέχρι τώρα.  

Ο Przygoński είπε, «Το Drift περιλαμβάνει εξαιρετικά σύντομες διαδρομές που διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα. Απαιτούν γρήγορες αντιδράσεις και ακρίβεια, η οποία είναι απλά.. καθοριστική.
Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το Dakar, όπου αγωνιζόμαστε στην έρημο για αρκετές ώρες. Αποφάσισα να συμμετάσχω σε κάθε αγώνα του DMEC φέτος, καθώς αυτό το πρωτάθλημα είναι στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Ανυπομονώ για κάθε αρχή, όπως επίσης και το Πολωνικό κοινό».

Το DMEC, το οποίο ξεκίνησε το 2014, είναι μια μορφή αγώνων νοκ-άουτ όπου οι οδηγοί αναμετρώνται σε twin battles, με τον οδηγό που είναι πίσω να έχει σαν στόχο να ακολουθεί τον προπορευόμενο οδηγό όσο το δυνατόν πιο κοντά, ντριφτάροντας παράλληλα πόρτα με πόρτα, με υψηλές ταχύτητες.

Για το 2022 ΤΟ DMEC περιλαμβάνει έξι αγώνες, με την πρεμιέρα να είναι στο Mondello Park της Ιρλανδίας τον Μάιο. Τον Ιούνιο τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε δράση στο PS Racing Centre στην Αυστρία, ενώ ακολουθούν δύο αγώνες τον Ιούλιο, ο ένας στην Σουηδία και την πίστα Drivecentre Arena AB και ο άλλος στο highlight της σεζόν, το king of Riga, στην Λετονία.
Elias Hountondji
Τον Αύγουστο η Γερμανία φιλοξενεί τον αγώνα Ferropolis City of Iron, ενώ ακολουθεί το φινάλε της σεζόν στην πατρίδα του Przygoński στο moto Arena Łódź

Ο Przygoński πρόσθεσε, «θα είναι μια έντονη σεζόν, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τις νέες προκλήσεις. Οι Drifters έχουν περάσει όλο το χειμώνα δουλεύοντας στα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα τους με 700 έως 800 ίππους κάτω από το καπό. Τα twin battles σίγουρα θα είναι συναρπαστικά».