O Neuville παίρνει ιδέες για αναβαθμίσεις απο τον Tänak

Η εμπειρία των πρωταθλητών βάζει την ομάδα της Hyundai σε καλύτερη θέση για αναβάθμιση του i20 Coupe.

Ο Thierry Neuville λέει ότι μαθαίνει πού πρέπει να βελτιωθεί καλύτερα το Hyundai i20 Coupe WRC από τον νέο του ομόσταυλο Ott Tänak, δεδομένης της πιο πρόσφατης εμπειρίας του Παγκόσμιου πρωταθλητή WRC με ένα διαφορετικό αγωνιστικό.

Ο Tänak, ο οποίος ανέκαμψε μετά το ατύχημα την πρώτη μέρα του Rally México την περασμένη εβδομάδα καταφέρνοντας στο τέλος να ολοκληρώσει στην δεύτερη θέση γενικής, έχει οδήγησει για την ομάδα της Toyota για δύο χρόνια πριν μετακινηθεί στην Hyundai και πριν από αυτό ήταν στο δυναμικό της M-Sport Ford.

Ο Neuville ο οποίος είναι στην ομάδα της Hyundai από το 2014, δήλωσε ότι είναι χαρούμενος να ακούσει συμβουλές για το πού μπορεί να βελτιωθεί καλύτερα το Hyundai για το 2020 από τον Tänak, δεδομένου ότι έχει τις γνώσεις από το Yaris WRC με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών την περσινή χρονιά.

“Έχουμε την ταχύτητα. Ξεκίνησα να μιλώ με τον Ott, ο οποίος προφανώς έχει καλύτερη ιδέα στην οποία φαίνεται να υπάρχει πολύ περισσότερη δυναμική”, δήλωσε ο Neuville

“Όπως λέω πάντα, για μένα που για πολύ καιρό δεν οδήγησα κανένα άλλο αυτοκίνητο, είναι πραγματικά δύσκολο να κάνω σύγκριση. Ο Ott με προηγούμενη θητεία στην Toyota έχει καλύτερη εικόνα για το που μπορεί να βελτιωθεί το αυτοκίνητο. Είχαμε κάποιες ενδιαφέρουσες συνομιλίες, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να σπρώξουμε την ομάδα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ερωτηθείς αν υπήρχε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινήτου που θα επιστρωθούν για να το βελτιώσουν, ο Neuville δήλωσε: “Προφανώς το αυτοκίνητο είναι αρκετά δύσκολο να οδηγήθει σε σύγκριση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πριν, γι ‘αυτό πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Αυτός θα μας πει! Όσον αφορά την ταχύτητα μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις λείπει λίγο η εμπιστοσύνη διότι το αυτοκίνητο δεν είναι τόσο σταθερό όσο θα θέλαμε, και έτσι χάνουμε απο την απόδοση“.

Ο Tänak έσπασε την δέξια πίσω ανάρτηση στο δεύτερο Loop της ημέρας την περασμένη Παρασκευή και παρά το γεγονός ότι την επιδιόρθωσε μεταξύ των ειδικών, ο ίδιος και ο συνοδηγός Martin Järveoja έπρεπε να προσέξουν το αυτοκίνητο για το υπόλοιπο Loop.

“Είμαι ευτυχής που ολοκληρώσαμε αυτό τον αγώνα και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν με αυτόν τον τρόπο θα βοηθούσαν τη διαδικασία ανάπτυξης. Έχουμε πολύ περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες τώρα, οπότε πρέπει απλώς να αρχίσουμε να εργαζόμαστε από εδώ και σίγουρα ανυπομονώ να ξεκινήσω δουλειά”, δήλωσε.