O Meeke συμφώνησε και επιστρέφει στο WRC με την Toyota

Ο Kris Meeke θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την ομάδα της Toyota την νέα χρονιά.

Η συμφωνία του Βορειοιρλανδού ο οποίος θα βρεθεί στο πλευρό των Ott Tanak και Jari-Matti Latvala με ένα Yaris WRC πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Την επιστροφή του Meeke θα ακολουθήσει η μετακίνηση του Esapakka Lappi από την Toyota στην Citroen, η οποία υπολογίζεται να ανακοινωθεί απο την Γαλλική ομάδα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Meeke συμφώνησε με την Toyota την περασμένη εβδομάδα. Ο επικεφαλής της Toyota, Tommi Makinen, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα πληρώματα που θα αποτελέσουν την ομάδα του για το 2019, αλλά παραδέχτηκε ότι ο Meeke και ο Craig Breen βρέθηκαν στο προσκήνιο.

“Και οι δύο έχουν προοπτικές”, είπε. “Και ρεαλιστικά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε και πάρα πολλές επιλογές αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών [την επόμενη χρονιά]

“Ετοιμαζόμαστε για πιθανές αλλαγές [στην ομάδα]. Διερευνούμε πιθανές εναλλακτικές λύσεις και έχουμε καλές πιθανότητες. Δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο αυτή τη στιγμή. Δουλεύουμε με την Ιαπωνία τώρα για το θέμα αυτό. ”

Ο Tanak παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να υπάρχει όφελος η μετακίνηση του Meeke στην θέση του Lappi. Ο Εσθονός δήλωσε: “Δεν είναι η επιλογή μου, δεν είναι δική μου η απόφαση, αλλά ο Kris είναι ένας γρήγορος οδηγός που όλοι τον γνωρίζουμε. Συνολικά, πιστεύω ότι θα έκανε πολύ δυνατή την ομάδα.”

Ο Meeke, ο οποίος απομακρύνθηκε από την Citroen τον Μάιο, ήταν στην Αμερική την περασμένη εβδομάδα και κράτησε σιγή ιχθύος για το μέλλον του. Ωστόσο, θα είναι πίσω σε ένα αυτοκίνητο ράλι αυτήν την εβδομάδα, όταν θα αγωνιστεί στο RallyLegend του Σαν Μαρίνο. Ο Meeke θα οδηγήσει ένα Ford Fiesta RS WRC στο πλευρό του Derek Ringer, τον άνθρωπο που συνοδήγησε με τον μέντορα και φίλο του Meeke Colin McRae το 1995, την χρονιά που κατέκτησε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μια πηγή ανέφερε: “Η συμφωνία του Meeke έχει ολοκληρωθεί. Ξέρουμε ότι έρχεται στη Φινλανδία. Είναι συναρπαστική στιγμή για την Toyota να έχουν τρεις οδηγούς τόσο γρήγορους και όλους ικανούς να κατακτήσουν τη νίκη σε οποιοδήποτε αγώνα.

“Έχουμε δει την ταχύτητα του Meeke σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κυριάρχησε στην Κορσική και κερδίζει στη Φινλανδία, αυτό είναι ιδιαίτερο για τους Φινλανδούς, δείχνει τι είναι ικανός να επιτύχει”.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier είχε τις διαφωνίες του με τον Meeke, αλλά το δίδυμο βρέθηκε πιο κοντά τα τελευταία χρόνια με το Γάλλο να δηλώνει ότι θα ήθελε να δει τον αντίπαλό του πίσω στο WRC.

Ο Ogier δήλωσε: “Σίγουρα, θα ήταν καλό να τον ξαναέχουμε και πάλι μαζί μας. Είναι ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούν να πουν ότι δεν είχε την απόλυτη συνέπεια στην καριέρα του, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ξέρει να οδηγά γρήγορα και είναι σε θέση να κερδίσει αγώνες.

“Εκτός αυτού, είναι ένας θεαματικότατος οδηγός και γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί αγαπούν να βλέπουν αυτού του είδους οδηγούς. Αν αυτές οι φήμες αληθεύουν τότε σίγουρα θα θέλαμε να τον δούμε ξανά πίσω στο πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά”.