O Al-Attiyah κοντά σε συμφωνία με την Toyota

Η ομάδα της Toyota Gazoo Racing προτίθεται να κατασκευάσει και τέταρτο Yaris WRC για τον αγώνα της AΑργεντινής, καθώς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Nasser Al-Attiyah στο να ενταχθεί στην ομάδα. Ο Καταρινός οδηγός υπολογίζετε να αγωνιστεί σε έξι αγώνες σαν ιδιωτική συμμετοχή με ένα Yaris.

Ο Al-Attiyah δεν είναι άγνωστος στην Toyota καθώς έτρεξε μαζί με την ομάδα Toyota Gazoo South Africa στα δυο τελευταία Dakar, τερματίζοντας δεύτερος, έχοντας κερδίσει μάλιστα και τέσσερις ειδικές διαδρομές στον αγώνα του προηγούμενου μήνα.

Ωστόσο για τον 47χρονο, η τελευταία συμμετοχή σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν το 2015, όταν τότε είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC2. Η τελευταία φορά που έτρεξε με αυτοκίνητο WRC ήταν το 2013 με ένα M-Sport Ford στον αγώνα της Ισπανίας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε ότι η Toyota θα έχει έτοιμο το τέταρτο αυτοκίνητο για τον δεύτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Νότια Αμερική. «Οι συζητήσεις με τον Nasser συνεχίζονται. Δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα όμως εμείς προετοιμαζόμαστε για την Αργεντινή».

Ο Makkinen τόνισε επίσης ότι παρά τις συμφωνίες του Al-Attiyah με τις Citroen το 2012 και M-Sport το 2013, με την Toyota δεν θα είναι εργοστασιακός οδηγός. «Θα είναι ιδιώτης οδηγός. Το τέταρτο αυτοκίνητο δεν θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη, καθώς ήδη έχουμε τρία που αγωνίζονται. Προσπαθούμε να οργανωθούμε όμως ούτως ώστε το αυτοκίνητο του να είναι δίπλα από τα δικά μας στο service park.

Συζητάμε για να τρέξει σε πέντε ή έξι αγώνες με πρώτο την Αργεντινή. Θα ακολουθήσει η Πορτογαλία, η Σαρδηνία και μερικοί άλλοι. Θα είναι καλό να έχουμε τον Nasser μαζί μας για δυο λόγους, για δημοσιότητα και εμπειρία. Αν είναι ακόμα γρήγορος δεν το γνωρίζω, ξέρω όμως τι προσφέρει στο άθλημα».