Nissan: Αυτό είναι το Leaf Nismo δεύτερης γενιάς

Η Nissan έχει ένα τμήμα το οποίο ονομάζεται Nismo (NISsan Motorsport) και ασχολείται με ό,τι αφορά τους αγώνες και κάποιες ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Μεταξύ των μοντέλων που έχει αναλάβει είναι και το πρώτης γενιάς Leaf, το αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan ενώ τώρα παρουσίασε τις τροποποιήσεις που έχει κάνει στο δεύτερης γενιάς Leaf.

Σε αυτό έχουν τοποθετηθεί δύο ηλεκτροκινητήρες των οποίων η συνολική ισχύς φτάνει τους 327 ίππους και τα 640 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με την πρώτη γενιά που απέδιδε 109 ίππους και 280 Nm ροπής μόνο στον εμπρός άξονα.

Φυσικά η αύξηση της ισχύος έφερε και βελτίωση των επιδόσεων. Συγκεκριμένα το 0-100 χλμ./ώρα πλέον χρειάζεται 3.4 δευτερόλεπτα (6.85 δλ. στο προηγούμενο).

Στα highlights του Leaf Nismo δεύτερης γενιάς περιλαμβάνεται το πολύ χαμηλό του βάρος το οποίο φτάνει τα 1.220 κιλά και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το monocoque είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα.

Επιπλέον, για την καλύτερη ισορροπία του αυτοκινήτου οι ηλεκτροκινητήρες και οι μετασχηματιστές έχουν τοποθετηθεί επάνω από τα εμπρός και πίσω ελαστικά κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το αυτοκίνητο τετρακίνητο προσφέροντας κάθε στιγμή τη μέγιστη πρόσφυση.

Φυσικά επεμβάσεις έχουν γίνει και στην εξωτερική εμφάνιση με την τοποθέτηση ρυθμιζόμενης αεροτομής, μεγαλύτερου καπό, εκτεταμένου bodykit το οποίο έχει αφαιρούμενα τμήματα, παραθύρων που δεν κατεβαίνουν και με τη μείωση της απόστασης από το έδαφος.

Συνολικά η Nissan θα παράξει μόλις έξι αντίτυπα του Leaf Nismo δεύτερης γενιάς.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στην πίστα Fuji Speedway στην Ιαπωνία.

Πηγή:motori.gr