Nicosia Auto Rally Sprint: Πρωταθλητής ο Γιάννος Ιωαννίδης

Με το Nicosia Auto Rally Sprint γράφτηκε ο επίλογος του φετινού Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, εκεί όπου έμελλε να δούμε νέο πρωταθλητή μετά από δυο χρόνια. Οι φίλοι των αγώνων ταχύτητας περίμεναν με αγωνία το μεγάλο φινάλε και όσοι παρευρέθηκαν στον αγώνα παρακολούθησαν μεγάλες μάχες για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Γιάννος Ιωαννίδης και Shocklab Γιώργος Πολυκάρπου ήταν οι δυο διεκδικητές του τίτλου και στην μήκους 3,5 χιλιομέτρων διαδρομή τα έδωσαν όλα με στόχο το πολυπόθητο τρόπαιο. Και οι δυο είχαν σήμερα τις ατυχίες τους, όμως αυτός που φάνηκε πιο τυχερός ήταν ο Γιάννος Ιωαννίδης. Στην καλύτερη περίπτωση και οι δυο ήθελαν τη νίκη ούτως ώστε να κλειδώσουν τον τίτλο και αυτό κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την δοκιμαστική διαδρομή, με τον Ιωαννίδη να γράφει τον ταχύτερο χρόνο και τον Πολυκάρπου να είναι δεύτερος. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή ο Πολυκάρπου ήταν αυτός που είχε τον ταχύτερο χρόνο, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τους υπόλοιπους. Το 02:33.60 τον έβαλε σε θέση οδηγού την ίδια στιγμή που τον Ιωαννίδη δεν τον έφτασαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να μείνει 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον αντίπαλο του.

Η αγωνία κορυφώθηκε στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή αφού το τελικό αποτέλεσμα θα καθόριζε και τον πρωταθλητή.

Ο Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo VII) αυτή τη φορά ήταν αλάνθαστος γράφοντας χρόνο 02:31.51 μετά από πολύ καλή προσπάθεια. Την επίδοση αυτή έπρεπε να κερδίσει ο Πολυκάρπου που χρονιά ξεκινούσε τελευταίος, ούτως ώστε να διατηρήσει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας.

Αυτός ήταν ο στόχος του Πολυκάρπου όχι όμως και του Evo III, το οποίο παρουσίασε πρόβλημα με τον συμπλέκτη αναγκάζοντας τον πρωταθλητή του 2021 να μένει δεύτερος στον αγώνα και στην τελική κατάταξη.

Αυτή η εξέλιξη σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών από τον Ιωαννίδη, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με ανατροπή μάλιστα, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της οικογένειας Ιωαννίδη.

Την αρχή έκανε ο πατέρας του Γιάννου, Κυριάκος, όταν κέρδισε το πρωτάθλημα ταχύτητας την τριετία 2004, 2005, 2006.

Πέραν τούτου, για τον Γιάννο Ιωαννίδη η χαρά ήταν διπλή καθώς έκανε το ντάμπλ αφού κέρδισε και τον τίτλο στην κατηγορία RCS2.

«Ο αγώνας σήμερα ήταν πολύ ωραίος και η διαδρομή επέτρεπε υψηλές ταχύτητες. Εγώ οδήγησα στο μάξιμουμ και μετά το θετικό αποτέλεσμα νοιώθω χαρά τόσο για μένα όσο και για τους δικούς μου ανθρώπους, οι οποίοι με βοηθούν και περίμεναν πολύ αυτή τη μέρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου και κυρίως τον μεγάλο μου χορηγό που είναι ο πατέρας μου Κυριάκος, την Α.ΨΑΛΤΗΣ και τα λιπαντικά ENEOS, TOPTUL , την ομάδα μου που είναι συνέχεια δίπλα μου και τον προγραμματιστή μου Βαγγέλη Αγγελή », είπε ο νέος πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης.

Αρκετά ανταγωνιστικός ήταν και ο Ηλίας Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo VI) και κατάφερε να γράψει τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας (02:39..68) στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, ανεβαίνοντας έτσι στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ο θεαματικός Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo) ήταν τρία δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Πιερή και ολοκλήρωσε στην τέταρτη γενικής κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία RC2.

Πέμπτος γενικής τερμάτισε ο Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo IX) ο οποίος είχε σαν κύριο στόχο τον τίτλο στην RC2. Ο Αντωνίου κατάφερε να υλοποιήσει αυτό τον στόχο και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι για ακόμα μια χρονιά πρωταθλητής στην κατηγορία μου, την RC, είπε ο Αντωνίου, προσθέτοντας, «Ήταν πολύ ωραίος ο σημερινός αγώνας. Εγώ οδήγησα εκ του ασφαλούς και έφερα το αποτέλεσμα που ήθελα, πετυχαίνοντας το στόχο μου.

Όσον αφορά την οργάνωση, ήταν πολύ καλή και από δικής μου πλευράς ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω το καλό σερί που έχω. Θέλω να σας ευχαριστήσω καθώς μας στηρίζετε και μας βοηθάτε να προβληθούμε με τις ανταποκρίσεις σας, επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, την ομάδα μου Αντώνης & Σταύρος, τον ΨΑΛΤΗ/ENEOS που είναι πάντα δίπλα μου και επίσης τον συνοδηγό μου Δημήτρη Πιερή, την ομάδα μου, τον Νικόλα Καφφά και γενικά όσους με βοηθούν».

Ο Ευαγόρας Κούλουρος ταλαιπωρήθηκε σήμερα με θέματα στο Mitsubishi Lancer Evo III, γεγονός που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα. Ο Ευαγόρας έγραψε ανταγωνιστικό χρόνο μόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση και πρώτος στην RCS2.

Πολύ γρήγορος ήταν ο Μιλτιάδης Μιλτιάδους με το SEMOG BRAVO SPORT και αυτό μεταφράστηκε με την έβδομη θέση γενικής και τη νίκη στην κατηγορία RCK1.

Ο Μιλτιάδους με προηγούμενη εμπειρία από αγώνες στην Ελλάδα, έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για δυνατά πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα συνδυάζοντας θέαμα και ουσία.

Οι Ιάκωβος Πενταράς/Μάριος Τίλλευ έγραψαν τον καλύτερο τους χρόνο στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, καθώς στην δεύτερη το Mitsubishi Lancer Evo VI είχε πρόβλημα με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην όγδοη θέση.

Μετά τους αγώνες πίστας, ο Λούκας Χριστοφόρου δοκίμασε τις ικανότητες του και στο χώμα πίσω από το τιμόνι ενός  SEMOG BRAVO SPORT. Είχε θεαματικά περάσματα, τερμάτισε ένατος γενικής και δεύτερος στην RCK1, χάνοντας την όγδοη για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Αχιλλέας Κούλουρος, ο οποίος επίσης είχε θέματα με το Mitsubishi Lancer Evo III.

Το τρίτο SEMOG BRAVO SPORT στο Nicosia Auto Rally Sprint οδήγησε ο Νικόλας Χούτρης, ο οποίος επίσης έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα ταχύτητας. Όντας θεαματικός, ο Χούτρης κατέλαβε την 11η θέση γενικής.

Στην δικίνητη κατηγορία ο Δημήτρης Παρέλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και παράλληλα ο ταχύτερος όλων. Ο Παρέλλης πήγε στον αγώνα ισόβαθμος στην κατηγορία RCS1 με τον GEPA MICHANICAL INSTALATIONS Μιχάλη Σοφοκλέους όπου και οι δυο ήθελαν τη νίκη για να κερδίσουν το πρωτάθλημα.

Μετά από εκπληκτική επίδοση στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, ο Παρέλλης στο μπάκετ του Opel Corsa σημείωσε το 02:49.04, χρόνο τον οποίο έπρεπε να κερδίσουν οι υπόλοιποι.

Ο Σοφοκλέους είχε πρόβλημα με το αγωνιστικό μένοντας εφτά δευτερόλεπτα πίσω από τον αντίπαλο του και είχε ακόμα μια ευκαιρία στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όπως φάνηκε στο τέλος, ο χρόνος του Παρέλλη ήταν άπιαστος και παρόλο που ο Σοφοκλέους επιδιόρθωσε το VW GOLF GTI, εντούτοις δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή, μένοντας δεύτερος.

Από την πλευρά του ο Παρέλλης παρόλο που δεν βελτίωσε το χρόνο του στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή, κατάφερε στην επιστροφή του στους αγώνες μετά από πέντε χρόνια να κερδίσει ακόμα ένα πρωτάθλημα, ενώ στον αγώνα τερμάτισε στην 12η θέση..

«Η σεζόν ξεκίνησε όπως το περιμέναμε όμως μετά είχαμε ορισμένα προβλήματα τα οποία μας ταλαιπώρησαν. Μετά τις αλλαγές που έκανα ερχόμενος από αποχή θεωρώ ότι είμαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και αυτό έδειξα σήμερα. Όλα κύλισαν ομαλά με το αυτοκίνητο, έκαναν δυο πολύ καλές διαδρομές και παράλληλα απόλαυσα τον αγώνα.Το πρωτάθλημα αυτό θέλω να το αφιερώσω στην ομάδα μου Parellis Car Clinic που με στηρίζει σε κάθε αγώνα, στους χορηγούς μου Psaltis/SWAG, Blue Island και Anco Catering Equipment και τέλος στην οικογένεια μου για τη στήριξη και την υπομονή τους.», ανέφερε ο πρωταθλητής πλέον στην RCS1 Δημήτρης Παρέλλης.

Στην 13η θέση γενικής ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με το Honda Civic. Ο Ξενοφώντος ήταν το φαβορί για το πρωτάθλημα στην κατηγορία RC4 και επαλήθευσε τα προγνωστικά κερδίζοντας τον τίτλο. «Όλοι οι αγώνες φέτος ήταν ωραίοι. Εμείς θέλαμε να δοκιμάσουμε το Honda και στους αγώνες ταχύτητας και τελικά αυτό μας “βγήκε”, αφού στους αγώνες ράλι είχαμε συνεχώς εγκαταλείψεις. Στο φετινό πρωτάθλημα σημειώσαμε τέσσερις νίκες στην κατηγορία και μία δεύτερη θέση. Ελπίζω τη νέα χρονιά οι συμμετοχές να είναι περισσότερες ούτως ώστε να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός στην κατηγορία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μου, τους φωτογράφους και όσους μας στηρίζουν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης και για την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου», είπε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος.

Στην 14η θέση έμεινε ο Θωμάς Θεοφάνους, ο οποίος σε αυτό τον αγώνα έτρεξε με Ford Fiesta ST. Τον ακολούθησε στην 15η θέση ο Μιχάλης Σοφοκλέους, με τον Χάρη Ιωάννου (Renault Clio) να ολοκληρώνει στην 16η.

Ο Κλεάνθης Έλληνας (Ford Fiesta DYTKO) τερμάτισε στην 17η θέση κερδίζοντας παράλληλα και στην RCL1, με τον Λούη Παπαγεωργίου (Mitsubishi Mirage) να ακολουθεί στην 18η και δεύτερος στην RCL1.

Περικλής και Νικόλας Νικολαΐδης, αμφώτεροι με VW GOLF, τερμάτισαν στην 19η και 20η θέση αντίστοιχα, με τον Χρυσόστομο Παντελή (Ford Fiesta ST) να τερματίζει στην 21η θέση.

Τον αγώνα διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου στην περιοχή του Λατομείου Λατούρος και όλα κύλισαν ομαλά, με τα ωράρια να τηρούνται και όλοι να μένουν ευχαριστημένοι αφού η ροή ήταν συνεχής χωρίς καθυστερήσεις.