Neuvile: Τίποτα δεν έχει τελειώσει

Ο Thierry Neuville δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, του πρωταθλήματος οδηγών WRC, παρά το ατύχημα που είχε στην Γερμανία το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να μην μαζέψει κανένα βαθμό.

Ο Neuville ξεκίνησε τον αγώνα την περασμένη εβδομάδα ευρισκόμενος στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, όμως είδε τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier να τον προσπερνά στη βαθμολογία με διαφορά 17 βαθμών μετά την άτυχη στιγμή που είχε την δεύτερη μέρα και την εγκατάλειψη.

Με τρείς αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της χρονιάς, ο άσσος της Hyundai δήλωσε ότι δεν είναι έτοιμος να παραδεχτεί ήττα και ότι είναι αποφασισμένος να το πολεμήσει.

“Θα μπορούσα να είμαι νευριασμένος με τον εαυτό μου, αλλά πρέπει να το αποδεχτώ.  Κοιτάω μπροστά και κρατώ τα κίνητρα για τον επόμενο αγώνα,” είπε. “Δεν θέλω να τα παρατήσω. Θέλω να συνεχίσω να το παλεύω μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα έχουμε ακόμα κάποιους απολαυστικούς αγώνες αλλά και ακόμη μία ή δύο νίκες. Έχω την αίσθηση ότι ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει.”

Αλλά με ένα σημαντικό μειονέκτημα βαθμών να έχει να καλύψει στους εναπομείναντες αγώνες σε Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία, ο Neuville παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί βοήθεια από τον αντίπαλο του για να τα καταφέρει.

“Γνωρίζω ότι μπορώ να μαζέψω κάποιους βαθμούς περισσότερους από τον Ogier, αλλά πολλά θα κριθούν από τα δικά του αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες.  Στους επόμενους τρείς αγώνες ο Seb μπορεί να έχει πρόβλημα, μπορεί να κάνει λάθος, τα πάντα είναι πιθανά,” είπε.

Εκτός από την προσπάθεια του να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη του Ogier, ο Neuville δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να ρισκάρει προκειμένου να περάσει τον αντίπαλο του στην μάχη του πρωταθλήματος.

“Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε σίγουρα μια πιο επιθετική προσέγγιση,” εξήγησε. “Έχω τερματίσει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μερικές φορές. Δεν με ενδιαφέρει, θέλω να κερδίσω. Για αυτό στους προσεχείς αγώνες η προσέγγιση μας θα είναι σίγουρα πολύ πιο επιθετική, παίρνοντας περισσότερα ρίσκα στην προσπάθεια να πάρουμε περισσότερους βαθμούς.”