MXPG 2018: Η σεζόν ξεκινά από την Παταγονία

Η αρχή της νέας σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross είναι προ των πυλών και θα ξεκινήσει από την Παταγονία στην Αργεντινή. Για μια ακόμα φορά η πίστα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα είναι η Neuquen Province και για πρώτη φορά οι αναβάτες των κατηγοριών MXGP και MX2 θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους.

Το 2015 νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Max Nagl. Ο Γερμανός φέτος άλλαξε ομάδα και πλέον θα φοράει τα χρώματα της εργοστασιακής TM Racing. Τα τελευταία δυο χρόνια ο αναβάτης που έφυγε νικητής από την Neuquen ήταν ο Σλοβένος και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 Tim Gajser, οδηγός της Team HRC. Φέτος ο Gajser δεν θα μπορέσει να τρέξει καθώς τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και αυτό δίνει την ευκαιρία σε άλλους αναβάτες να γράψουν το όνομα τους στη λίστα με τους νικητές στην Αργεντινή.

Μπορεί να είναι αρκετοί οι υποψήφιοι για τη νίκη, όμως αυτοί που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι οι εργοστασιακοί αναβάτες της Red Bull KTM Antonio Cairoli και Jeffrey Herlings. Ο Cairoli έκανε πολύ καλή προετοιμασία και δείχνει αρκετά δυνατός και έτοιμος για το 2018. Ο Ιταλός αναβάτης είναι ένας από τους πιο πετυχημένους, καθώς μετρά μέχρι στιγμής 9 πρωταθλήματα, ένα λιγότερο από τον Stefan Everts. Ο Herlings απέδειξε το 2017 ότι όταν είναι υγιείς δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κερδίσει και ο αγώνας αναμένετε με ενδιαφέρων.

Ο πρωταθλητής του 2015 Romain Febvre θα τρέξει στην Αργεντινή με την ολοκαίνουργια YZ450F και είναι διψασμένος για νίκες, καθώς μετά από αρκετούς τραυματισμούς το 2017 δεν εξελίχθηκε ιδανικά για αυτόν. Ο δεύτερος αναβάτης της Monster Energy Yamaha Jeremy Van Horebeek, κατάφερε το 2017 να τερματίσει δεύτερος στην Αργεντινή και φέτος θα κυνηγήσει ανάλογο αποτέλεσμα.

Εκ των διεκδικητών της νίκης είναι και ο αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Gautier Paulin, ο οποίος έδειξε ότι είναι ταχύς με τερματισμούς στα ψηλά. Ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχει όλα τα φόντα για να κερδίσει στην πρεμιέρα. Paulin και Febvre είναι ικανοί να χαλάσουν το προδιαγραφόμενο πάρτι των Herlings και Cairoli τη φετινή χρονιά.

Ο Max Anstie συνεχίζει για ακόμα μια χρονιά στην RockStar Energy Husqvarna και μετά την επιτυχία του στον τελευταίο περσινό αγώνα των εθνών, θέλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα.

Με την ομάδα της BOS GP θα τρέξει στην Αργεντινή ο Evgeny Bobryshev. Ο Bobryshev γνώρισε την επιτυχία πέρυσι όταν κατάφερε να ανεβεί στην τρίτη θέση του βάθρου.

Η ομάδα της Monster Energy Kawasaki θα τρέξει στον αγώνα της Αργεντινής με τον rookie Julien Lieber και τον Βέλγο Clement Desalle.

Ο Jaremy Seewer ο οποίος έτρεχε πέρυσι στην κατηγορία ΜΧ2, από τη φετινή χρονιά θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της Wilvo Yamaha. Μαζί του θα είναι και ο βετεράνος Shaun Simpson οι οποίοι θα τρέξουν με τη νέα Yamaha 450. Στην ομάδα θα έτρεχε και τρίτος αναβάτης, ο Arnaud Tonus, ο οποίος όμως θα χάσει τον αγώνα καθώς είναι τραυματίας.

Με αυτά τα δεδομένα ο αγώνας αναμένετε με ενδιαφέρων, καθώς ο ανταγωνισμός είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο και οι βετεράνοι αναβάτες μαζί με τους νεαρότερους θα δώσουν σκληρές μάχες για τη νίκη.