Home Motorcycle MXoN 2023: Ιδού η ομάδα της Ισπανίας

MXoN 2023: Ιδού η ομάδα της Ισπανίας

Η ομάδα που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ισπανίας στον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, το Monster Energy FIM Motocross ofNations, που φέτος θα διεξαχθεί στην πίστα RedBud MX στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη επιλεγεί.

Οι τρείς αναβάτες που επέλεξε ο Paco Rico κάνουν τους Ισπανούς να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα. Ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος θα αγωνιστεί στην κατηγορία MXGP είναι ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 και αναβάτης της Red Bull GasGasJorge Prado.

Ο Rubén Fernández, ο αναβάτης της Honda που είναι σε φόρμα και επιδεικνύει πολύ ψηλό επίπεδο με τερματισμούς φέτος στο βάθρο στο MXGP θα αγωνιστεί στην κατηγορία Open, ενώ ο αναβάτης που θα τρέξει στην κατηγορία MX2 είναι ο Guillem Farrés.Εφεδρικός αναβάτης της ομάδας θα είναι ο José Antonio Butrón, πρωτοπόρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος EMXOpen και πρωταθλητής Ισπανίας στο EliteMX1 φέτος. O Butrón είναι έτοιμος εάν χρειαστεί να υπερασπιστεί τα χρώματα της Ισπανίας σε οποιαδήποτε κατηγορία, όπως άλλωστε το έχει ξανακάνει στο παρελθόν.

Ο προπονητής της ομάδας Paco Rico είπε: «Είμαστε ίσως μια από τις νεαρότερες ομάδες στο grid και απαρτιζόμαστε από κορυφαίους οδηγούς που μπορούν να μας κάνουν να ονειρευόμαστε τα πάντα φέτος. Ελπίζω να έχουν μια καλή μέρα και να δείξουν τις δυνατότητες τους με τα χρώματα της Ισπανίας. Είμαι πολύ ξεκάθαρος, αυτή η νέα γενιά αναβατών έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορούμε να κτίσουμε πάνω τους για το μέλλον. Έχουμε ήδη δει τον Jorge και τον Rubén να ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο φέτος στο MXGP και ο Guillem έχει δείξει το επίπεδο του διεθνώς στην κατηγορία ΜΧ2, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις μεγάλες ομάδες και τον περιμένει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα για να φέρουν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την RFME για την υποστήριξη και προσπάθεια που έκανε ώστε η ισπανική ομάδα να είναι παρούσα στο MXoN στις ΗΠΑ».  

 

Exit mobile version