MXGP 2021: Αναθεωρημένο ημερολόγιο

Η Infront Moto Racing ανακοίνωσε το αναθεωρημένο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross για το 2021.

Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με την πανδημία COVID-19, το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αργότερα από ότι συνήθως, με την έναρξη του πρωταθλη΄ματος να είναι στις 23 Μαΐου στο Oss, με τον αγώνα MXGP ofNetherlands.

Παρόλο που προγραμματίστηκε η σεζόν να αρχίσει από το Ομάν στις 3 Απριλίου, εντούτοις ο συγκεκριμένος αγώνας αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί το 2022. Οι αγώνες σε Ιταλία, Πορτογαλία και Γερμανία από τον Απρίλη/Μάη που ήταν προγραμματισμένοι μεταφέρθηκαν τον Οκτώβριο.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν δυο νέους αγώνες στην Ινδονησία. Το MXGP of Asia θα λάβει χώρα στις 4 Ιουλίου στο Borobudur και το MXGP of Indonesia θα διεξαχθεί στο Bali στις 11 Ιουλίου.

Επιπρόσθετα το MXGP of China άλλαξε ημερομηνία και θα διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας της Αργεντινής αναμένετε να ανακοινωθεί με ημερομηνία διεξαγωγής την 21η Νοεμβρίου ο οποίος θα διεξαχθεί σε νέα πίστα.

Το Monster Energy FIM Motocross of Nations φέτος θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Και ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ίμολα, εντούτοις η Ιταλία δε θα φιλοξενήσει το MXoN με νέα τοποθεσία να ανακοινώνεται σύντομα.