MXGP 2020: Πρωταθλητής ο Tim Gajser

Στον αγώνα της Pietramurata κρίθηκε ο φετινός πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, με τον αναβάτη της HRC, Tim Gajser, να σηκώνει το κύπελλο του πρωταθλητή.

Για τον Gajser το 2020 είχε τα πάνω και τα κάτω του. Ο Σλοβένος ήταν δυνατός στους δυο πρώτους αγώνες σε Mtterley Basin και Valkenswaard, όπου τερμάτισε και στις δυο περιπτώσεις δεύτερος. Ακολούθως δυσκολεύτηκε στη Λετονία όμως η συνέχεια στη σεζόν έμελλε να γίνει καλύτερη για αυτόν με την αρχή να γίνετε στον αγώνα της Λομβαρδίας.

Δυο αγώνες αργότερα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο MXGP ofEurope στη Montova ενώ ακολούθησαν τερματισμοί στο βάθρο και νίκες. Στον αγώνα της Pietramurata ο Gajser έκανε την κόκκινη πλακέτα χρυσή καθώς κέρδισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο συνδυάζοντας τον με την τέταρτη νίκη στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα στο δεύτερο σκέλος του αγώνα πέτυχε και τη 14η νίκη σε σκέλος φέτος. Τα στατιστικά του Gajser το 2020 είναι αρκετά εντυπωσιακά καθώς μετρά 13 βάθρα, προηγήθηκε σε 205 γύρους έχοντας 8 pole positions, τις περισσότερες από κάθε άλλο αναβάτη αυτή τη σεζόν.

Το Trentino είναι μια πίστα όπου ο Gajser ξέρει πως να κερδίσει αφού η πρώτη του νίκη στην Pietramurata ήρθε το 2015, την ίδια χρονιά που κέρδισε τον τίτλο στην κατηγορία ΜΧ2. Την επόμενη χρονιά, στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία MXGP, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στο Charlotte των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο τρίτος τίτλος ήρθε την προηγούμενη σεζόν στην Imola και φέτος στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν εξασφάλισε το τέταρτο πρωτάθλημα.

«Είναι απίστευτο. Όπως είπα πολλές φορές, το να κερδίσεις ένα τίτλο είναι απίστευτο όμως τέσσερις φορές… πραγματικά μένω άφωνος. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μια παράξενη σεζόν, όμως στο τέλος όλα ήρθαν βολικά και κέρδισα ακόμα ένα τίτλο εξασφαλίζοντας τον από το πρώτο σκέλος στην Pietramurata. Είχα θέματα και οδήγησα χωρίς συμπλέκτη σε όλη τη διάρκεια του σκέλους όπου κατάφερα να τερματίσω δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος είχα ωραία μάχη με τον Romain Febvre, ο οποίος πίεζε πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τον αγώνα και τον τίτλο την ίδια μέρα».

Στην κατηγορία ΜΧ2, ο αναβάτης της Red Bull KTM Tom Vialle μετά από μια σεζόν γεμάτη μάχες με τον αναβάτη της Monster EnergyYamaha Jago Geerts, κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Η αρχή της φετινής σεζόν βρήκε τον Geerts να προηγείται όμως από το δεύτερο αγώνα ο Vialle πέρασε πρωτοπόρος και κατάφερε να διατηρήσει αυτή τη θέση μέχρι και χθες, μετατρέποντας έτσι την κόκκινη πλακέτα σε χρυσή. Η επισφράγιση του τίτλου ήρθε στον αγώνα της Pietramurata και μάλιστα με εμφαντικό τρόπο καθώς κέρδισε το πρώτο σκέλος και μαζί το hole shot, εκκινώντας μάλιστα από την εξωτερική. Αυτή ήταν η 13η φετινή νίκη σε σκέλος για τον Vialle και παρόλο που ο Γάλλος δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, εντούτοις το μόνο πράγμα που είχε σημασία για αυτόν ήταν ο τίτλος.

«Σήμερα το πρωινό ήταν δύσκολο καθώς δέχθηκα ποινή, όμως κέρδισα το hole shot στο πρώτο σκέλος και αυτό είναι φανταστικό. Στον τελευταίο γύρο του πρώτου σκέλους ήμουν σχεδόν έτοιμος να κλάψω και ένοιωθα παράξενα, όμως όταν εξασφάλισα τον τίτλο ήταν απλά φανταστικό. Δεν έκανα την ιδανική εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος και κάποιος με κτύπησε από πίσω και κόλλησα. Αναγκάστηκα να πάω στα pits για επιδιορθώσεις όμως και πάλι κατάφερα να τερματίσω. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με υποστήριξαν και κατάφερα να κερδίσω τον τίτλο στην ΜΧ2».