MXGP 2019: Επόμενος σταθμός το Trentino

Ο τέταρτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross θα διεξαχθεί επι Ιταλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Pietramurata στο Trentino, το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου. Ακριβώς απέναντι από τα βουνά Dolomite, το MXGP of Trentino είναι ο πρώτος από τους τρείς Ιταλικούς αγώνες της φετινής σεζόν.

Ο αγώνας στην Pietremurata ξεφεύγει από τα τυπικά πλαίσια λόγω της απίθανης τοποθεσίας και του περίγυρου του. Η πίστα θα είναι η πρώτη φέτος που θα δυσκολέψει τους διαγωνιζόμενους καθώς αναμένετε βροχή, που αν έρθει αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Οι Ιταλοί φίλαθλοι αναμένετε να δώσουν μαζικά το παρόν τους και χαρακτηρίζονται από τους πιο παθιασμένους στον κόσμο καθώς δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα.


Τη θετική παράδοση στον Ιταλικό αγώνα θέλει να συνεχίσει ο αναβάτης της Red Bull KTM Antonio Cairoli, ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία. Ο Cairoli κέρδισε στο Trentino τρείς φορές σε έξι συμμετοχές με το χειρότερο του αποτέλεσμα να είναι μια πέμπτη θέση. Πέραν τούτου δεν έχει τερματίσει ποτέ εκτός βάθρου. Αν και ο Σικελιανός αναβάτης έχει αρκετές επιτυχίες στο Trentino, εντούτοις ο αγώνας δεν είναι από τους αγαπημένους του και με το γεμάτο πρόγραμμα που έχει θα είναι ενδιαφέρων να δούμε πως θα μπορέσει να το χειριστεί αυτό το Σαββατοκύριακο.


Ο αναβάτης της HRC, Tim Gajser είναι ο ταχύτερος αναβάτης φέτος που δεν κέρδισε και αυτό οφείλεται στις πτώσεις που είχε τους προηγούμενους δυο αγώνες. Ακόμα και έτσι, ο Σλοβένος έχει ένα τέλειο ρεκόρ με τερματισμούς στο βάθρο μέχρι στιγμής και είναι ένα εκ των φαβορί για τη νίκη στο Trentino. Ο Gajser κέρδισε στην κατηγορία ΜΧ2 το 2015, έφτασε στο βάθρο το 2016 και το 2017, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην έβδομη θέση.


Ο Max Anstie της Standing Construct KTM, είναι ένας από τους αναβάτες που χρίζουν προσοχής αυτό το Σαββατοκύριακο. Κατάφερε να προηγηθεί για ορισμένους γύρους στον προηγούμενο αγώνα στην Ολλανδία, όμως ένα μικρό λάθος τον έριξε αρκετά πίσω. Ο Βρετανός στο Trentino τερμάτισε στην πεντάδα το 2015, αγωνιζόμενος τότε στην κατηγορία ΜΧ2. Με την προοπτική βροχής ίσως επωφεληθεί και τερματίσει στο βάθρο φέτος καθώς είναι συνηθισμένος να οδηγεί στη λάσπη από τον καιρό που έτρεχε στο Βρετανικό πρωτάθλημα.


Ακόμα ένας υποψήφιος για θετικό αποτέλεσμα είναι ο Clement Desalle, αναβάτης της Monster Energy Kawasaki. Την προηγούμενη βδομάδα στην Ολλανδία τερμάτισε στη δεύτερη θέση, όπως επίσης και σε αυτό τον αγώνα πέρυσι. Ο Desalle εξέπληξε ακόμα και τον εαυτό του την προηγούμενη βδομάδα στην Ολλανδία καθώς τραυματίστηκε μια βδομάδα πριν τον αγώνα. Νικητής στο Trentino το 2014 και κερδίζοντας τους δυο αγώνες στη Ρωσία με παρόμοιο έδαφος, μην εκπλαγείτε αν δείτε το “MX panda ” στο βάθρο.


Ο Jeremy van Horebeek της Honda SR Motoblouz έκανε μεγάλο αγώνα στην Ολλανδία, καταφέρνοντας να τερματίσει στην τρίτη και τέταρτη θέση στα δυο hit. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Van Horebeek στο Trentino είναι το 2014 όπου τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Desalle.

Επιπρόσθετα με τους προαναφερθέντες, δυο αναβάτες οι οποίοι είναι αγαπημένοι στο Ιταλικό κοινό είναι ο Ivo Monticelli της Standing Construct KTM και ο Alessandro Lupino της Gebben Van Venrooy Kawasaki. Ο Monticelli αγωνίζεται σαν έφηβος φέτος με τερματισμούς στη δεκάδα. Μάλιστα αποδεικνύει ότι είναι σκληρός αντίπαλος, όντας στη μάχη για την πεντάδα την προηγούμενη βδομάδα.