MXGP: Στην Yamaha την επόμενη διετία ο Glenn Coldenhoff

Μετά τις ανακοινώσεις της Gas Gas με την νέα της σύνθεση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP, επιβεβαιώθηκαν στην ουσία οι φήμες που ήθελαν την Monster Energy Yamaha Factory MXGP να πληρώνει αδρά την μεταγραφή του Glenn Coldenhoff για την νέα σεζόν. Και επισήμως λοιπόν ο Ολλανδός στην Yamaha με το ΔΤ που ακολουθεί.

Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Glenn Coldenhoff θα ολοκληρώσει την σειρά τριών αναβατών στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP, όπου θα αγωνιστεί πάνω σε μια YZ450FM μαζί με τους Jeremy Seewer και Ben Watson στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motocross του 2021.

Ο Ολλανδός είναι αναβάτης πρώτης γραμμής στην κατηγορία του MXGP. Καθ ‘όλη τη διάσημη καριέρα του, ο 29χρονος τερμάτισε στο βάθρο 19 φορές, συμπεριλαμβανομένων πέντε GP νινών.

Εκτός από την επιτυχία του στο Grand Prix, ο Coldenhoff έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στα επιτεύγματα της Ολλανδίας στο διάσημο Monster Energy Motocross of Nations. Ο Coldenhoff είναι αήττητος στο “Εθνών” τα τελευταία δύο χρόνια με αξέχαστες νίκες 1-1 στις ΗΠΑ το 2018 και στο TT Circuit Assen το 2019. Χάρη στις εκπληκτικές επιδόσεις του Coldenhoff, μαζί με δυνατούς τερματισμούς από τους συμπατριώτες του, η ολλανδική ομάδα γιόρτασε πέρσι την πρώτη της νίκη στο Motocross of Nations μέσα στην πατρίδα της.

Ο Coldenhoff αναρρώνει επί του παρόντος από τραυματισμό στο αυχένα που υπέστη μετά από πτώση στο MXGP στο Lommel του Βελγίου. Ο Coldenhoff έχει ήδη ξεκινήσει την αποκατάστασή του και είναι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί για τις νίκες του MXGP το 2021.

Glenn Coldenhoff: “Νιώθω ευπρόσδεκτος από όλη την οικογένεια της Yamaha. Από τις πρώτες στιγμές που συναντηθήκαμε, ένιωσα ότι με περίμενε μια ομάδα με πολλά κίνητρα και φιλόδοξίες. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να κάνω πρόοδο, να κερδίσω αγώνες και να αγωνιστώ για το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι η Yamaha θα μου δώσει τα πάντα για να επιτύχω αυτούς τους στόχους. Η αποθεραπεία μου μου πηγαίνει καλά και δεν μπορώ να περιμένω να ανέβω στην μπλε μοτοσυκλέτα μου σύντομα. “

Ιδιοκτήτης ομάδας Louis Vosters: “Είναι υπέροχο που έχουμε τον Glenn Coldenhoff για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι ένας σπουδαίος αναβάτης που συνεχίζει να προοδεύει χρόνο με το χρόνο. Πιστεύω πραγματικά ότι στη δομή της Yamaha με το YZ450FM θα είναι σε θέση να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. “

Team Manager Alexandre Kowalski: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Glenn στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP. Είναι ένας επαγγελματίας, συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος αναβάτης που είναι αφιερωμένος στο άθλημά του και είναι ο καλύτερος. Έχει πολλή εμπειρία και έχει αποδείξει σε αμέτρητες περιπτώσεις τα τελευταία δύο χρόνια ότι είναι ικανός να κερδίσει GP, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια Yamaha. Θα ενταχθεί στην ολλανδική ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP μαζί με τους Jeremy Seewer και Ben Watson. Γνωρίζω ότι ο Glenn και ο Jeremy έχουν ήδη μια καλή σχέση, κάτι που θα ήταν ωραίο να τους δούμε να οδηγούν μαζί και να ωθούν ο ένας τον άλλον για να είναι δυνατοί μέσα στην ανταγωνιστική κατηγορία MXGP. Μαζί με τον Jeremy, έχουμε μια ισχυρή ομάδα με πολλή εμπειρία, και αυτό θα είναι ωραίο για τον Ben να μάθει και να αναπτυχθεί. Είναι συναρπαστικό για τη Yamaha και την ομάδα μας Factory MXGP να ξεκινήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 MXGP με αυτήν την απίστευτη σύνθεση.

Πηγή:mxin.gr