MXGP: Αναμένοντας την επιστροφή στη δράση

Καθώς οι χώρες εξέρχονται από το lockdown, σύνορα ανοίγουν και πίστες motocross ανοίγουν ξανά μόνο για τους αναβάτες που αγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όλοι ξεκινούν να νοιώθουν θετικά σχετικά με την επανέναρξη των αγώνων το 2020. Όλοι έχουν την αίσθηση ότι αυτό δε θα αργήσει και θα ξεκινήσουν οι κρατήσεις σε πτήσεις και ξενοδοχεία όπου θα διεξαχθούν αγώνες σε πίστες ανα το παγκόσμιο.

Οι κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, μετά από δυο εκπληκτικούς αγώνες σε Αγγλία και Ολλανδία, σταμάτησαν να αγωνίζονται λόγω COVID-19 και από τότε όλοι απλά περιμένουν πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες. Ο αναβάτης της Red Bull KTM και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Jeffrey Helrings, είναι ένας αθλητής ο οποίος έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετό καιρό λόγω τραυματισμών, μη μπορώντας να αποδώσει τα αναμενόμενα.

«Ήταν πραγματικός εφιάλτης», είπε ο Herlings. «Ένοιωθα καλά. Είχα κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες και ανυπομονούσα να ταξιδέψω στην Αργεντινή, όμως ξαφνικά όλα σταμάτησαν για τους επόμενους μήνες».

Για τους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν ρουτίνα να πάνε στην αγαπημένη τους πίστα για προπόνηση ή να γυμναστούν, καθώς όλα αυτά σταμάτησαν. Όμως τώρα βλέπουμε ότι στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο τα πράγματα επανέρχονται στην κανονικότητα παρά από ότι ήταν πριν από ένα ή δυο μήνες.

Ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha, Gautier Paulin βρέθηκε γρήγορα σε ασφαλές μέρος, στο σπίτι του, μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του. «Ξέρετε, το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την αναβολή του αγώνα στην Αργεντινή ήταν να παραμείνω ασφαλής. Έχω την οικογένεια μου και είμαι ευτυχισμένος που είμαι κοντά τους βλέποντας το μικρό να μεγαλώνει και είμαι ευγνώμων για αυτό. Στην αρχή παρακολουθούσα τις ειδήσεις, η Yamaha με συμβούλευσε να μην οδηγώ και αυτό ήταν μια υποχρέωση. Έτσι έβαλα τη μηχανή στο γκαράζ καθώς ήταν σκληρό για τα νοσοκομεία και δεν ήταν σωστό να οδηγώ. Απλά ήθελα να είμαι ασφαλής καθώς είχαν ήδη αρκετά προβλήματα με τον κορονοϊό», ανέφερε ο Paulin.

Όλοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται πότε οι κατηγορίες MXGP και ΜΧ2 θα αρχίσουν να αγωνίζονται ξανά. Προς το παρόν, αρχές Αυγούστου είναι η Ρωσία και Λετονία που έχουν σειρά στο πρόγραμμα και με δυο μήνες πριν από αυτούς τους αγώνες υπάρχει ενθουσιασμός για το τί θα έρθει όσον αφορά τις ειδήσεις τις επόμενες βδομάδες.

Φωτογραφία: Rey Archer