Motogp Sepang: Η σειρά του Dovizioso

Στο grand prix της Μαλαισίας στην πίστα Sepang ήταν η σειρά του Andrea Dovizioso να κερδίσει και να γίνει ο ένατος αναβάτης στη φετινή σεζόν που κερδίζει αγώνα στο motogp.

Ο αγώνας έδειχνε πως θα ήταν εντυπωσιακός πριν ακόμα ξεκινήσει καθώς μια πολύ δυνατή βροχή ανάγκασε τους διοργανωτές να καθυστερήσουν την έναρξή του, κατά 15 λεπτά. Με το σβήσιμο των φώτων ο Lorenzo ήταν αυτός που έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή με τους γνωστούς γρήγορους οδηγούς να βρίσκονται πίσω του. Καθώς κανένας δεν έπεσε και είχαμε καθαρή εκκίνηση, όλοι οδηγούσαν προσεκτικά στη λίμνη της Sepang με την εξαιρετική ωστόσο πρόσφυση ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.

moto-3

Πρόσφατα έστρωσαν νέα άσφαλτο με τρομερή πρόσφυση που άρεσε σε γενικές γραμμές στους οδηγούς αν και κρατούσε υγρασία σε κάποια σημεία όταν από βρεγμένη, στέγνωνε. Δίχως να υπάρχουν τέτοια προβλήματα στον αγώνα καθώς η βροχή ακόμα και κατά την εκκίνησή του ήταν έντονη συμπληρώθηκε ο πρώτος γύρος με τον Rossi στην κορυφή έχοντας κάνει την προσπέραση του αγώνα, περνώντας σε μιά στροφή τους δύο οδηγούς της Ducati, Iannone και Dovizioso, αλλά και τον ήδη πρωταθλητή Marc Marquez.

moto-6

Ο Rossi πέρασε εμπρός με τον Iannone 2ο, τον Marquez 3ο, τον Dovizoso 4ο, τον Lorenzo 5ο και τον Cal Crutchlow 6ο δημιουργώντας γρήγορα ένα γκρουπ που απομακρυνόταν από όλους τους υπόλοιπους οδηγούς με τον Vinales 7ο αλλά σε μεγάλη απόσταση από τους πρώτους. Και αυτό το γκρουπ κέρδισε όλο το ενδιαφέρον με τους Rossi και Iannone να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση, τον Marquez με τον Dovizioso να κάνουν το ίδιο και τον Crutchlow αργά και σταθερά να ανεβαίνει περνώντας στην 5η θέση και αφήνοντας για τα καλά τον Lorenzo στην 6η.

moto-1

Ο Yonny Hernandez άνοιξε τον χορό των πτώσεων με τον Crutchlow στον ίδιο γύρο να τον ακολουθεί. Και ως να μην έφτανε αυτό, στον ίδιο γύρο με τον Crutchlow, έπεσε ο Marquez! Πλέον στο γκρουπ των πρωτοπόρων υπήρχαν μόνο οι Yamaha και οι Ducati. Με τον Rossi πρώτο, τον Dovizioso 2ο, τον Iannone 3ο και τον Lorenzo 8 δευτερόλεπτα πίσω τους 4ο. Οι υπόλοιποι ήταν χαμένοι 25 δευτερόλεπτα πιο πίσω.

moto-7

Αν και ο Iannone έδειχνε πως είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και μπορούσε ακόμα και να νικήσει ένα ξαφνικό γλίστρημα στην πιο αργή στροφή της πίστας που ενώνει τις δύο μεγάλες ευθείες τον έβγαλε εκτός μάχης, με μια «χαζή» πτώση που πιστεύουμε πως μπορούσε να γλυτώσει. Με τις συνθήκες να αλλάζουν καθώς η βροχή σταμάτησε και η πίστα στέγνωνε, ο Rossi έκανε ένα μικρό λάθος, ο Dovizioso το εκμεταλλεύτηκε και κάνοντας μερικούς γρήγορους γύρους -και τον ταχύτερο της ημέρας- εξαφανίστηκε 4 δευτερόλεπτα από τον Rossi. Αυτό ήταν. Στους 3 γύρους που έμεναν, όλοι έριξαν τον ρυθμό και σιγούρεψαν τις θέσεις τους. Ο Dovizioso πήρε μια πανάξια νίκη και έγινε ο 9ος διαφορετικός νικητής της χρονιάς, ο Rossi αρκέστηκε στην 2η θέση που του έδινε τους απαιτούμενους βαθμούς ώστε να σιγουρέψει και την 2η θέση στον πρωτάθλημα και ο Lorenzo τερμάτισε 3ος χαρακτηρίζοντας στις δηλώσεις του τον εαυτό του, ως πολύ τυχερό.

moto-5