Home Motorcycle MotoGP Motogp Philip Island: Νικητής ο Crutchlow

Motogp Philip Island: Νικητής ο Crutchlow

Σε εξαιρετική κατάσταση βρέθηκε σήμερα ο Cal Crutchlow καταφέρνονας στην πίστα του Philip Island να πετύχει τη δεύτερη νίκη στη σεζόν για την LCR Honda. O Βρετανός κατάφερε να ακολουθήσει τον Marquez και μετά την πτώση του πρωταθλητή οδήγησε τη Honda του χωρίς να πιεστεί από κανένα στη νίκη.

Με την επιλογή του σκληρού ελαστικού εμπρός, οι περισσότερες Honda θα έπρεπε να προσέξουν στους πρώτους γύρους και να μην πιέσουν πολύ δίχως το εμπρός ελαστικό τους να έχει φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία. Έτσι η εκκίνηση έγινε δίχως απρόοπτα με τον Rossi να ξεκινά από την 15η θέση. Καλύτερα από όλους ξεκίνησε ο Cal Crutchlow που έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, ενώ δεν έλειψαν τα μικροσπρωξίματα.

Ωστόσο ο Marc Marquez καθάρισε μέχρι την τέταρτη στροφή και πέρασε εμφατικά εμπρός και άρχισε μάλιστα να απομακρύνεται. Ο Crutchlow έμεινε δεύτερος ενώ αρκετοί αναβάτες με τον Dovizioso, τον Aleix Espargaro και τον Vinales προσπαθούσαν για την 3η θέση. Οι πρώτοι γύροι του Rossi όμως ήταν μια απόλαυση. Στον πρώτο γύρο πέρασε 4 αναβάτες και ανέβηκε στην 11η θέση, στον δεύτερο γύρο πέρασε άλλους 2 και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τη θέση του, στον 4ο γύρο πέρασε τον Lorenzo και ανέβηκε στην 6η θέση ενώ στους επόμενους γύρους πέρασε διαδοχικά όλους τους αναβάτες φτάνοντας στην 3η θέση και κυνηγώντας με αξιώσεις τον Crutchlow που βρισκόταν άνετα στην 2η θέση πλησιάζοντας αργά αλλά σταθερά τον Marquez!

Για αρκετούς γύρους δεν έγινε κάτι εντυπωσιακό. Ο Rossi έδειχνε πως δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Crutchlow, ενώ ο Βρετανός ροκάνιζε την διαφορά από τον Marquez, παίρνοντας του δέκατα σε κάθε γύρο. Προφανώς ο Marquez είχε αγχωθεί από την πίεση του Crutchlow και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του με αποτέλεσμα στον 18ο γύρο να πέσει καταστρέφοντας ολοσχερώς την μοτοσυκλέτα του αλλά δίχως να τραυματιστεί.

Αυτό ήταν. Ο Crutchlow πέρασε στην πρώτη θέση με τον Rossi δεύτερο και τους Dovizioso, Aleix Espargaro και Vinales να μάχονται για μια θέση στο βάθρο. Τρεις γύρους πριν από το τέλος ο Aleix Espargaro πέφτει και ανοίγει τον δρόμο στον Vinales για την 3η θέση αφήνοντας στην 4η τον Dovizioso. Ο Rossi δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον Crutchlow και έτσι ο Βρετανός κατέκτησε άνετα την δεύτερη νίκη του στη σεζόν και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κερδίζει αγώνα στο MotoGP στην Αυστραλία.

Exit mobile version