MotoGP: Ducati και Aprilia υποστηρίζουν την άρση της απαγόρευσης των ΜΜΕ

Η Ducati και η Aprilia είναι οι δυο ακόμα κατασκευαστές που δείχνουν την υποστήριξη τους στους δημοσιογράφους για να τους επιτραπεί η είσοδος στις δοκιμές στην Sepang τον επόμενο μήνα.

Μετά την ΚΤΜ που δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τα ΜΜΕ να βρίσκονται στις δοκιμές, η Dukati και η Aprilia είναι πλέον οι ομάδες που επίσης υποστηρίζουν την ΚΤΜ.

Σε περίπτωση που το χάσατε, επιβλήθηκε απαγόρευση στα μέσα ενημέρωσης όχι μόνο να εισέλθουν στο pit lane, αλλά να παρευρεθούν ακόμα και στην πίστα, που σημαίνει ότι είχαν προγραμματιστεί δοκιμές κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, και οι πέντε κατασκευαστές στο MotoGP έχουν πλέον συμφωνήσει να αφήσουν τα μέσα να εισέλθουν στην πίστα, αν και η είσοδος στο pit lane εξακολουθεί να απαγορεύεται.

Ο διευθυντής της ΚΤΜ Francesco Guidotti ισχυρίστηκε ότι η ΚΤΜ δεν ήταν ποτέ υπερ μιας τέτοιας κίνησης και ότι ήταν «απαράδεκτη».

Αυτό έχουν πλέον συμμεριστεί και οι άλλοι δυο Ευρωπαίοι κατασκευαστές, ενώ πιστέυεται ότι η αρχική απαγόρευση προωθήθηκε από ένα Ιάπωνα κατασκευαστή.

Ενώ οι σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με τις ομάδες και τους αναβάτες δεν ήταν καθόλου ομαλές κατά καιρούς, ο Διευθύνων Σύμβουλος τηςParilia Racing Massimo Rivola παραδέχτηκε ότι το άθλημα χρειάζεται τους δημοσιογράφους.

Ο Rivola ανέφερε, «Πρέπει να φαινόμαστε. Χρειαζόμαστε χορηγούς για να υποστηρίξουν τις επενδύσεις μας γιατί δεν μπορούμε να παίρνουμε λεφτά συνεχώς από την μητρική εταιρία. Για να φαινόμαστε χρειαζόμαστε ακόλουθους από τα μέσα ενημέρωσης.

Είμαστε εντελώς ανοικτοί και είναι μέρος της φιλοσοφίες μας να τους εμπλέκουμε. Χρειαζόμαστε δημοσιογράφους ακόμα κι αν πολλές φορές θυμώνουμε διαβάζοντας ένα άρθρο. Είμαι μέρος του παιχνιδιού. Είναι δίκαιο ακόμα κι αν δεχόμαστε κριτική».

Ο Davede Tardozzi της Ducati ακολούθησε λέγοντας ότι κανείς στον Ιταλό κατασκευαστή δεν ζήτησε να γίνει μια τέτοια κίνηση, ενώ όλοι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να είναι παρόν και να μιλούν με όποιον θέλουν.

Ο Taradozzi πρόσθεσε «Άκουσα ποιος ήταν υπεύθυνος και είπα ότι δεν μου φαινόταν σωστό. Χωρίς αμφιβολία οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπουν στα paddock. Το σημαντικό είναι ο Τύπος να είναι παρών και οι δημοσιογράφοι να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με όποιον θέλουν. Είναι σωστό να είναι έτσι.

Δεν μας είχαν ενημερώσει καθόλου. Δεν ξέρω αν κάποιος έκανε αίτημα, αλλά μπορώ να πω ότι κανείς δεν είχε ρωτήσει τη Ducati για οτιδήποτε. Δεν υπήρχε προηγούμενη έρευνα. Με κάνει να πιστεύω ότι το αίτημα κάποιου έγινε δεκτό».