MotoGP 2024 8ος γύρος – ΟΛΛΑΝΔΙΑ / Assen: Απόλυτος κυρίαρχος ο Francesco Bagnaia στην Ολλανδία

Χωρίς να αφήσει ίχνος αμφιβολίας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Francesco Bagnaia ήταν απόλυτος στο Σαββατοκύριακο στο Assen. Ξεκίνησε από την pole και κερδίζοντας, τόσο το sprint όσο και τον αγώνα της Κυριακής, έκλεισε την απόσταση από τον πρωτοπόρο Jorge Martin σε μόλις δέκα βαθμούς. Και αυτό ύστερα από τρεις συνεχόμενες νίκες σε Καταλονία, Ιταλία και τώρα Ολλανδία.

Ο Martin πέρασε όλο το Σαββατοκύριακο ουσιαστικά πίσω από τον πρωταθλητή, πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά φέτος μια δεύτερη θέση ενώ κατάφερε να ανέβει και τέσσερις φορές στο βάθρο. Η ιστορία του αγώνα ήταν η μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου ανάμεσα σε Bastianini, Marc Marquez, Di Giannantonio και του Vinales που πίεζαν ο ένας τον άλλο μέχρι την καρό σημαία. Τελικά ήταν ο Bastianini που κατάφερε να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο.  Μάλιστα ο αγώνας του Bastianini ήταν εξαιρετικός αφού είχε εκκινήσει δέκατος για να καταφέρει ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση να τερματίσει τρίτος.

Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι τους τελευταίους γύρους, με τον Marquez να παραδίδει την τρίτη θέση στον αναβάτη της VR46 Ducati, Di Giannantonio. Ο Marquez φάνηκε διστακτικός αφού η χαμηλή πίεση στο εμπρός ελαστικό του προκαλούσε ανησυχία. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά το πέσιμο της καρό σημαίας. Στον 19ο γύρο, ο Di Giannantonio ανακόπηκε ελαφρώς επιτρέποντας στον Vinales, να περάσει στην τρίτη θέση μπροστά από τις δύο ιδιωτικές Ducati.

Αλλά ο γρηγορότερος αναβάτης στη μάχη για την τρίτη θέση ήταν ο Bastianini, που ανέβηκε από την 10η θέση στην Τρίτη. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Ducati βρέθηκε 0,795 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Marquez. Ο τελευταίος ανέκαμψε ύστερα από ένα λάθος στον 21ο γύρο αφού είχε σπρωχτεί ανοικτά από τον Bastianini για να καταλάβει την τέταρτη θέση. Αλλά ο Vinales υποβιβάστηκε και αυτός μια θέση αφού υπερέβη τα όρια της πίστας στην τελευταία στροφή. Πήρε τελικά την έκτη θέση στη γενική κατάταξη.

Η επόμενη συνάντηση του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στο Sachsenring της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου.

Τελική κατάταξη
1 F. Bagnaia               DUCATI TEAM
2 J. Martin                   PRAMAC DUCATI                  +3.676
3 E. Bastianini             DUCATI TEAM                       +7.073
4 M. Marquez              GRESINI DUCATI                  +7.868
5 F. Di Giannantonio  VR46 DUCATI                        +8.299
6 M. Viñales                APRILIA RACING                   +8.258
7 B. Binder                  RED BULL KTM                     +16.005
8 A. Marquez              GRESINI DUCATI                  +21.095
9 R. Fernández           TRACKHOUSE APRILIA       +22.368
10 F. Morbidelli           PRAMAC DUCATI                  +23.413