MotoGP 2023 2ος γύρος – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Πρώτη νίκη για Bezzecchi και την ομάδα της VR46 στην Αργεντινή

O Marco Bezzecchi κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο πρωτάθλημα του MotoGP και συνάμα την πρώτη για την ομάδα του Valentino Rossi, έπειτα από μια κυρίαρχη εμφάνιση σε ένα βρεγμένο αγώνα στην Αργεντινή. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο 17 αναβάτες εκκίνησαν τον αγώνα έπειτα από την επέμβαση στο χέρι που χρειάστηκε ο Marquez μετά από το ατύχημα στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και την αποχώρηση του Joan Mir από το Σαββατοκύριακο λόγο του ατυχήματος που είχε στο sprint. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει η RepsolHonda χωρίς αναβάτες για τον αγώνα της Αργεντινής.

Η βροχή το πρωϊνό στο Rio Hondo έφερε όλους τους αναβάτες να συμφωνούν πως θα φορέσουν μεσαία μπροστινά και πίσω ελαστικά βροχής της Michelin. Ο Bezzecchi έφυγε καλά από την εμπρός σειρά εκκίνησης και άρπαξε την πρωτοπορία από τον Alex Marquez ενώ ο Bagnaia ήταν τρίτος μετά από τις πρώτες στροφές. Πίσω τους ακολουθούσε ο Franco Morbidelli. Η τύχη δεν ήταν με τον νικητή του sprint, Brad Binder (που κέρδισε από 15ος!), καθώς έπεσε στην πέμπτη στροφή του πρώτου γύρου μετά από επαφή με τον Maverick Vinales. Στη στροφή 7 έπεσε και ο Fabio Quartararo ύστερα από επαφή με τον Takaaki Nakagami. Και τα δυο συμβάντα ήταν υπό διερεύνηση αλλά δεν εκδόθηκε καμία ποινή.

Μέχρι τον 13ο γύρο, ο Bezzecchi ήταν 3.6 δεύτερα μπροστά, με τους Bagnaia και Alex Marquez να παλεύουν για τη δεύτερη θέση. O Bagnaiaέκανε την πρώτη του κίνηση στον γύρο 15, μπαίνοντας στην εσωτερική του Marquez στη στροφή 9. Ο Ισπανός απάντησε με μια φοβερή κίνηση στη στροφή 11, αλλά ο Bagnaia πήρε πίσω τη θέση του στην τελευταία στροφή. Ο Bagnaia όδευε καθαρά προς τη δεύτερη θέση αλλά είχε ατύχημα δυο γύρους αργότερα, επιστρέφοντας στη πίστα στη 16η θέση, μπροστά από τον Binder. Αντίθετα, ο Marquez δέχθηκε προσπέρασμα εν τέλει από τον Zarco και κατέληξε τρίτος.

Πίσω από τον Bezzecchi, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Johan Zarco  και Marquez, και οι τρεις με μη-εργοστασιακές Ducati. Mε τη νίκη αυτή oBezzecchi βρίσκεται στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος, εννέα βαθμούς μπροστά από τον Bagnaia. Τρίτος στην κατάταξη βρίσκεται ο Johan Zarco με 35 βαθμούς ενώ τέταρτος ακολουθεί ο Alex Marquez με 33 βαθμούς. Οι Vinales, Miller, Martin, Binder, Morbidelli και ο FabioQuartararo συμπληρώνουν την δεκάδα της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος MotoGP 2023.
Η επόμενη συνάντηση του θεσμού, θα πραγματοποιηθεί στο Τέξας και συγκεκριμένα στο Circuit of the Americas το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Απριλίου

 Τελική Κατάταξη

1 Marco Bezzecchi      Mooney VR46 Racing Team     Ducati           44’28.5180

2 Johann Zarco    Prima Pramac Racing        Ducati           +4.085

3 Alex Marquez    Gresini Racing            Ducati           +4.681

4 Franco Morbidelli     Monster Energy Yamaha   Yamaha +7.581

5 Jorge Martin      Prima Pramac Racing        Ducati           +9.746

6 Jack Miller         Red Bull KTM Racing         KTM              +10.562

7 Fabio Quartararo      Monster Energy Yamaha   Yamaha +11.095

8 Luca Marini             Mooney VR46 Racing Team     Ducati           +13.694

9 Alex Rins         LCR Honda CASTROL      Honda           +14.327

10 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing     Ducati           +18.515