MotoGP 2023 17ος γύρος – ΤΑΙΛΑΝΔΗ: Συναρπαστικές μάχες στο MotoGP της Ταϊλάνδης

Ο αναβάτης της Pramac, Jorge Martin, κέρδισε ακόμα ένα δραματικό αγώνα, αυτή τη φορά στην Ταϊλάνδη, σε αντίθεση με τον Bagnaia που τερμάτισε δεύτερος. Μια εξέλιξη που αφήνει ανοικτή την υπόθεση τίτλος για τη συνέχεια.
Σε ένα σκληρό, από άποψη στρατηγικής αγώνα, οι 26 γύροι στην Ταϊλάνδη δυσκόλεψαν πολύ τους αναβάτες αφού έπρεπε να προσέξουν πολύ τα ελαστικά τους. Όπως και στην εκκίνηση του sprint, ο Martin δεν ξεκίνησε καλά με τον Marini να φύγει μπροστά αλλά μέχρι την πρώτη στροφή. Ο νικητής κράτησε πίσω του τους Espargaro και Bagnaia, με τον τελευταίο να πέφτει μέχρι και έκτος κατά τη μάχη του με τον Binder.

Martin, Binder και Bagnaia κλειδώθηκαν σε μια σκληρή μάχη μεταξύ τους στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Δουλεύοντας σωστά με τα ελαστικά του ο Bagnaia ξεκίνησε να πιέζει τους αντιπάλους μπροστά του, προσπερνώντας αρχικά τον Marquez για την πέμπτη θέση ενώ στο δέκατο γύρο πέρασε τέταρτος προσπερνώντας τον Marini. Τρεις γύρους αργότερα και μετά το ατύχημα του Alex Marquez, ο περσινός πρωταθλητής πέρασε τρίτος, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει την δεύτερη θέση του Binder.Ο Martin κατάφερε να ξαναπάρει την πρωτοπορία από τον BradBinder μόλις στον 23ο γύρο σε αντίθεση με τον αναβάτη της ΚΤΜ που έχασε και τη δεύτερη θέση μετά το πέσιμο της σημαίας. Ο λόγος ήταν διότι βγήκε εκτός ορίων της πίστας, χάνοντας έτσι και πολύτιμους βαθμούς στην πολύ στενή μάχη του φετινού τίτλου.

Κάπως έτσι η δεύτερη θέση πέρασε στον Bagnaia. Έτσι, ο Martin που κέρδισε και το sprint, είναι πλέον μόλις 13 βαθμούς πίσω από τον Bagnaia ενώ απομένουν τρεις αγώνες για να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής. Ο επόμενος σταθμός του πρωταθλήματος είναι η πανέμορφη Sepang στη Μαλαισία, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.

Τελική κατάταξη
1 J. MARTIN                           Pramac Racing i
2 F. BAGNAIA                        Ducati Team                           +0.253
3 B. BINDER                           Red Bull KTM                         +0.114
4 M. BEZZECCHI                   Team VR46 Ducati                 +2.005
5 A. ESPARGARO                 Aprilia Racing Team               +4.303
6 F. QUARTARARO               Yamaha Factory Racing         +4.550
7 M. MARQUEZ                      Repsol Honda Team              +5.362
8 L. MARINI                            Team VR46 Ducati                 +6.778
9 F. DI GIANNANTONIO        Gresini Racing Ducati             +7.569
10 J. ZARCO                          Pramac Racing Ducati            +9.377