Home Motorcycle MotoGP MotoGP 2022 6ος γύρος – ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Πρώτη φετινή νίκη για τον...

MotoGP 2022 6ος γύρος – ΙΣΠΑΝΙΑΣ: Πρώτη φετινή νίκη για τον Francesco Bagnaia στην MotoGP Ισπανίας

Ο αναβάτης της Ducati, Francesco Bagnaia, ήταν ο μεγάλος νικητής στηνJerez, τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. Αυτό το κατάφερε ύστερα από μια έντονη μονομαχία με τον πρωταθλητή, Fabio Quartararo ενώ ο Aleix Espargaro της Aprilia συμπλήρωσε το βάθρο. Οι δυο μονομάχοι τις νίκης ήταν σε δικό τους ρυθμό από το Σάββατο, καθώς προκρίθηκαν στις θέσεις 1 και 2, αφήνοντας ένα προμήνυμα για το τι θα επακολουθούσε στον αγώνα.

Οι Bagnaia και Quartararo έφυγαν πολύ καλά από την εκκίνηση και βρέθηκαν να παλεύουν στην πρώτη στροφή. Το πλεονέκτημα το είχε ο αναβάτης της Ducati, αφήνοντας τον Quartararo δεύτερο, μπροστά από την δεύτερη εργοστασιακή Ducati του Jack Miller. Πίσω τους ακολουθούσαν οι Takaaki Nakagami, Marc Marquez και Aleix Espargaro. Ο Marquez πέρασε γρήγορα τον Nakagami στην τελευταία στροφή της πίστας με μια επιθετική κίνηση που άνοιξε τον δρόμο και για τον Espargaro να περάσει πέμπτος.  Μπροστά, ο Miller ήταν ήδη μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους πρωτοπόρους μετά από 3 γύρους.

Η απόσταση του Quartararo από τον Bagnaia έκλεινε σιγά-σιγά αλλά ο αναβάτης της Ducati δεν έκανε κανένα λάθος, μαζεύοντας την νίκη με διαφορά 0.285 από τον Quartararo. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο τρίτος – Aleix Espargaro – τερμάτισε με διαφορά σχεδόν τα 11 δευτερόλεπτα! Η μάχη για την τρίτη θέση όμως δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη, με τον Aleix Espargaro να μάχεται με τους Miller και Marquez, με αποκορύφωμα τον 21ο γύρο. Μη μπορώντας να βρει δρόμο να περάσει την Ducati που ήταν δυνατή στα φρένα σε όλο τον αγώνα, ο Marquezκατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στην εσωτερική της στροφής 5. Αμύνθηκε σωστά στην επόμενη στροφή αλλά παραλίγο να είχε έξοδο στην τελευταία στροφή του γύρου, αφήνοντας και πάλι την τρίτη θέση στον Espargaro οποίος μόλις είχε περάσει και τον Miller.

Από εκεί και πέρα δεν αμφισβητήθηκε ξανά το βάθρο του Espargaro με διαφορά 1.6 δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους.  Τέταρτος τερμάτισε ο Marquez, μπροστά από τον Miller με τη μάχη τους να τελειώνει στη στροφή 8 του τελευταίου γύρου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Joan Mir της Suzuki. Έβδομος τερμάτισε ο Nakagamiμ μπροστά από τους Bastianini, Bezzecchi και τον δέκατο  Brad Binder.

Η επόμενη συνάντηση του MotoGP θα πραγματοποιηθεί στην χάραξη Bugatti του Le Mans στις 14 με 15 Μαΐου.

Τελική Κατάταξη

1 Francesco Bagnaia         Ducati
2 Fabio Quartararo             Yamaha        +0.285
3 Aleix Espargaro        Aprilia           +10.977
4 Marc Marquez          Honda           +12.676
5 Jack Miller                Ducati           +12.957
6 Joan Mir                   Suzuki           +13.934
7 Takaaki Nakagami         Honda           +14.929
8 Enea Bastianini        Ducati           +18.436
9 Marco Bezzecchi             Ducati           +18.830
10 Brad Binder            KTM              +20.056

Exit mobile version