MotoGP 2022 14ος γύρος – SAN MARINO / Misano: Από νίκη σε νίκη ο Francesco Bagnaia

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Francesco Bagnaia στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP δίδει νέα διάσταση στη μάχη του τίτλου. Ο αναβάτης της Ducati βρίσκεται τώρα σε μια απόσταση 30 μόλις βαθμών από τον πρωτοπόρο Fabio Quartararo ενώ απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ύστερα από την ανακοίνωση της Ducati ότι ο Bastianini θα ενταχθεί στην ομάδα μαζί με τον Bagnaia από το 2023, οι δυο αναβάτες αναζωπύρωσαν την κόντρα τους στον αγώνα στο Misano. Ο Bagnaiaκέρδισε και διεκδικεί τον τίτλο ενώ ο Γάλλος τερμάτισε τον αγώνα στην πέμπτη θέση.

Ο poleman Jack Miller έστριψε πρώτος μπροστά από τους Bastianini και Bagnaia με τον τελευταίο να ξεκινά πέμπτος ύστερα από ποινή.  Όμως η πρώτη στροφή δεν ήταν καλή για τους Johann Zarco, Michele Pirro και τον Pol Espargaro οι οποίοι βγήκαν εκτός ύστερα από σύγκρουση. Η μέρα τελείωσε λίγο αργότερα και για τον Miller ο οποίος είχε πτώση ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία, ενώ το ίδιο έκανε πιο πίσω και ο MarcoBezzecchi.
Ο Quartararo ήταν όγδοος σε αυτό το σημείο του αγώνα με τον AleixEspargaro να ανεβαίνει έκτος με την Aprilia του στον πρώτο γύρο. Τα ατυχήματα των Miller και Bezzecchi ανέβασαν και τος δυο αναβάτες μια θέση πιο πάνω με τους τέσσερις πρωτοπόρους (Bastianini, Bagnaia, Maverick Vinales και Luca Marini) να ανοίγουν απόσταση από όλους τους υπόλοιπους. Ο Bastianini λίγο έλειψε να πέσει από τη μοτοσυκλέτα του αλλά κρατήθηκε εντός αγώνα. Δεν έμεινε όμως στην πρωτοπορία αφού στον επόμενο γύρο τον προσπέρασε ο Bagnaia. Ο Γάλλος έχασε αρκετό ρυθμό και άρχισε να δέχεται επίθεση από τον Vinales που πέρασε τελικά στη δεύτερη θέση.

Ο Bastianini έδειξε την πραγματική του ταχύτητα πιο κοντά στο τέλος του αγώνα. Προσπέρασε πρώτα τον Vinales στο ξεκίνημα του 20ου γύρου και ξεκίνησε να κλείνει την απόσταση από τον Bagnaia, πιέζοντας τον στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Οι δυο τους παραλίγο να αγγίξουν στα φρένα της στροφής τέσσερα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Bagnaia να ανασάνει και να αμυνθεί μέσα από τις τελευταίες στροφές. Τελικά οι δύο αναβάτες τερμάτισαν με διαφορά 0.034 δευτερόλεπτα ενώ τρίτος αλλά με πέραν των τεσσάρων δευτερολέπτων διαφορά ήταν ο Vinales. Τέταρτη θέση για τον Marini που είχε ένα ξεχωριστό χρωματισμό στον αγώνα της πατρίδας του. Σημαντική ήταν η μέρα και για τον Andrea Dovizioso ο οποίος έδωσε τον τελευταίο αγώνα του στο MotoGP, τερματίζοντας στους βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Aragónτης Ισπανίας στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τελική Κατάταξη
1  Francesco Bagnaia        Ducati
2 Enea Bastianini        Ducati           +0.034
3 Maverick Viñales             Aprilia            +4.212
4 Luca Marini                      Ducati           +5.283
5 Fabio Quartararo             Yamaha        +5.771
6 Aleix Espargaro        Aprilia            +10.230
7 Alex Rins                  Suzuki    +12.496
8 Brad Binder                     KTM              +14.661
9 Jorge Martin                    Ducati           +17.732
10 Alex Marquez         Honda           +21.986