MotoGP 2020 7ος γύρος – ΙΤΑΛΙΑ (Misano): Πρώτη νίκη καριέρας για το Franco Morbidelli

Βίους αντίθετους έζησαν οι δυο αναβάτες της Petronas Yamaha στον αγώνα του Misano την Κυριακή, για το Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini.
Στη μια πλευρά του γκαράζ της ομάδας η απόλυτη χαρά με τον Franco Morbidelli να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του, καθιστώντας τον ως τον πέμπτο διαφορετικό νικητή σε έξι αγώνες φέτος, κάτι που έγινες για τελευταία φορά το 1949 στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Grand Prix μοτοσυκλετών. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Petronas Yamaha επικρατούσε η απόλυτη λύπη καθώς ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, ως πριν το τέλος του αγώνα, Quartararo, έπεσε από την μηχανή του δυο φορές και έχασε την πρωτοπορία του θεσμού.

O Morbidelli έφυγε καταπληκτικά στην εκκίνηση και πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη στροφή, προσπερνώντας τους Viñales και Quartararo και δεν κοίταξε πίσω του στον δρόμο προς την πρώτη νίκη της καριέρας του. Την ίδια στιγμή ο Valentino Rossi ακολούθησε δυνατά τον Morbidelli, αρπάζοντας την δεύτερη θέση με τους Ιταλούς στις εξέδρες να τρελαίνονται.

Πιο πίσω ξεκίνησε να δείχνει ρυθμό ο Francesco Bagnaia με την Ducati του, φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση ενώ στη συνέχεια προσπέρασε το «Γιατρό» για την δεύτερη. Ο Rossi, που κυνηγούσε το 200ο βάθρο της καριέρας του κρατήθηκε στην τρίτη θέση μέχρι και τον τελευταίο γύρο του αγώνα, όπου λίγες στροφές πριν την καρό σημαία δέχθηκε προσπέρασμα από τον Joan Mir, αφήνοντας τον εκτός βάθρου αλλά με ένα, τουλάχιστον, καλό αποτέλεσμα στο τέλος του αγώνα.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας, στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος αναβατών ανέβηκε ο Andrea Dovizioso, μπροστά από τον Quartararo με 6 βαθμούς διαφορά, ενώ ο Morbidelli εκτοξεύθηκε στην έβδομη θέση του πίνακα, 11 βαθμούς με 57. Η απρόβλεπτη σεζόν του MotoGP θα συνεχιστεί το επόμενο σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα όπου αναμένονται ακόμη περισσότερες ανακατατάξεις στο πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα των τελευταίων εβδομήντα χρόνων!

MotoGP 2020

Πρωτάθλημα αναβατών
1 Andrea Dovizioso    Ducati              76
2 Fabio Quartararo     Yamaha          70
3 Jack Miller                Ducati              64
4 Joan Mir                   Suzuki             60
5 Maverick Viñales      Yamaha           58
6 Valentino Rossi       Yamaha           58

Πρωτάθλημα ομάδων
1 Yamaha        113
2 Ducat           107
3 KTM             88
4 Suzuki          83
5 Honda          54
6 Aprilia           23