MotoGP: Ο Zarco δίνει την δική του εκδοχή για το διαζύγιο με την KTM

Ο Zarco έδωσε την δική του εκδοχή για το διαζύγιο με την KTM το οποίο πήρε μία διαφορετική τροπή από αυτό που περίμενε ο ίδιος. Η αρχική συμφωνία να διακόψουν την συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν, έγινε με συναίνεση και δίχως προβλήματα. Ο Zarco τόνισε πως από εκείνη την στιγμή δεν άλλαξε κάτι για εκείνον αλλά συνέχισε την προσπάθεια για το καλύτερο, κι ας ερχόταν πολύ συχνά κοντά στην τελευταία θέση του grid.

Το τηλεφώνημα της KTM για την άμεση διακοπή της αγωνιστικής του δράσης τον βρήκε απροετοίμαστο, χωρίς να το περιμένει. Η συμφωνία τους ήταν να οδηγεί μέχρι το τέλος της σεζόν και δεν περίμενε πως υπήρχε περίπτωση να τον κρατήσουν στην ομάδα, αλλά μακριά από την μοτοσυκλέτα!

Ο λόγος όμως είναι απλός, του το εξήγησαν και το μετέφερε ο ίδιος και στην Dorna, που αρχικά έκανε λόγο για κοινή απόφαση: Από τον αγώνα στο Aragon και μετά, η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της KTM θα έχει πολλά νέα εξαρτήματα, πρακτικά θα είναι πολύ κοντά στην μοτοσυκλέτα του 2020, και η KTM δεν θα ήθελε ο Zarco να έχει εικόνα των αλλαγών. Ιδιαίτερα αν δεν χάσει αυτή την χρονιά και καταλήξει σε μία άλλη ομάδα.

Επίσης ο Mika Kallio προφανώς και είναι προτιμότερος ως αναβάτης εξέλιξης για το εργοστάσιο, που θα μαζέψει έτσι πολλά περισσότερα δεδομένα. Ερωτώμενος ο Zarco για την εξέλιξη αυτή, απέφυγε να δώσει μία σαφή απάντηση, προφανώς και δεν ήταν χαρούμενος μιας και άλλο είχαν συμφωνήσει, αλλά από την άλλη καταλαβαίνει πλήρως τους λόγους που η KTM πήρε αυτή την απόφαση.

Πράγματι είναι απόλυτα λογικό που η KTM τον αποδέσμευσε εσπευσμένα. Είναι μία ομάδα που ακόμη αναζητά την σωστή κατεύθυνση για την εξέλιξη των αγωνιστικών της μοτοσυκλετών και σε αυτό το σημείο πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό αλλά και να προφυλάξει κάθε κεκτημένο.

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια, που θα περάσω Οκτώβριο μήνα στο σπίτι μου» δήλωσε ο Zarco. «Θα είναι λίγο άβολο να παρακολουθώ όλες αυτές τις ωραίες πίστες από την τηλεόραση, αλλά σκοπεύω να εκμεταλλευτώ τον χρόνο αυτό και να δουλέψω πολύ πάνω στην φυσική μου κατάσταση, ώστε να είμαι έτοιμος για οποιαδήποτε ευκαιρία έρθει».
Ευελπιστεί πως από τη νέα σεζόν θα έχει βρει καινούρια ομάδα, χωρίς αυτή την στιγμή να υπάρχει κάτι παραπάνω από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Απολύτως τίποτα, παρόλο που γράφονται διάφορα στο internet, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:motomag.gr