MotoGP Ινδονησίας:Κέρδισε Bagnaia και πέρασε ξανά επικεφαλής

Μια ημέρα νωρίτερα φαινόταν ότι ο Ισπανός Jorge Martin που είχε ανεβεί για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, θα μπορούσε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά και να βάλει τη σφραγίδα του ως το φαβορί για τον Τίτλο του 2023. Όμως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, έδωσε μια πειστική απάντηση ανατρέποντας όχι μόνο τους βαθμούς, αλλά κυρίως την ψυχολογία του ίδιου και του αντιπάλου του, για μια συνέχεια που αναμένεται συναρπαστική.

Τελικά και οι υπόλοιποι αναβάτες του ΜotoGP στην Ινδονησία, μας χάρισαν έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις σε ένα Πρωτάθλημα που ξαναπαίρνει φωτιά.

Ο Jorge Martin με την Ducati του, έκανε μια εκπληκτική εκκίνηση και βρέθηκε από την 6η θέση να στρίβει πρώτος, με τους Maverick Vinales (Aprilia), Fabio Quartararo (Yamaha), Luca Marini (Ducati) και Brad Binder (KTM) να ακολουθούν. Οι δύο πρώτοι άρχισαν κατευθείαν να ανοίγουν μια διαφορά, ενώ πιο πίσω ο Francesco Bagnaia με τη δική του Ducati, είχε ξεκινήσει επιθετικά και ήδη στα τέλη του 2ου γύρου ήταν στην 6η θέση, έχοντας εκκινήσει 13ος!

Ο Brad Binder έκανε την κίνηση να περάσει τον Marini (Ducati), με αποτέλεσμα την επαφή των δύο αναβατών και την πτώση του Marini. Ο Binder δέχτηκε ποινή μεγάλου γύρου (αργότερα δέχτηκε και δεύτερη για αντίστοιχη επαφή με τον Miguel Oliveira (Aprilia).

Μετά από αυτή την επαφή Binder – Marini, o Bagnaia ήταν πλέον στην 4η θέση, και θα κέρδιζε μια ακόμα, καθώς πέρασε τον Fabio Quartararo στον τρίτο γύρο, με τον Γάλλο να χάνει άλλη μια θέση από τον Aleix Espargaro (Aprilia).

Λίγο πιο πίσω, ο Marc Marquez (Honda) είχε άλλη μια πτώση,- την 23η φέτος, ενώ βρισκόταν σε καλή θέση, τερματίζοντας το Σαββατοκύριακο της Ινδονησίας χωρίς να τερματίσει σε κανέναν από τους 2 αγώνες.

Φτάνοντας στο 13ο γύρο, ο Jorge Martin είχε ανοίει τη διαφορά στα 2.5 δευτερόλεπτα, όμως σε εκείνο το σημείο τα πάντα άλλαξαν. Ο Martin έχασε το μπροστινό στην 11η στροφή και βρέθηκε στο έδαφος, ένα μεγάλο λάθος που του στέρησε 25 βαθμούς και έβαλε και πάλι τη φωτιά στο Πρωτάθλημα.

Πλέον ο Viñales ήταν πρώτος, με έναν Bagnaia να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και να έχει μειώσει τη διαφορά στα 6 δέκατα από τον αναβάτη της Aprilia. O Aleix Espargaro πλήρωσε τη λάθος επιλογή του με το μαλακό πίσω ελαστικό και άρχισε να χάνει πολλές θέσεις. Την τρίτη θέση είχε πάρει ο Quartararo, ο οποίος είχε 3 δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά είχε ανεβάσει το ρυθμό του και πλησίαζε σιγά σιγά τους 2 πρώτους.

O Bagnaia έφτασε τον Viñales και, στον 20ο γύρο (από τους 27), έκανε την κίνηση και πέρασε τον Ισπανό, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση και ανοίγοντας αμέσως διαφορά. Η πτώση του Martin του έδωσε μια τεράστια ευκαιρία και ο Ιταλός ήταν αποφασισμένος να την εκμεταλλευτεί.

Οι τελευταίοι 7 γύροι δεν είδαν αλλαγές, με τον Viñales και τον Quartararo να πλησιάζουν και να φτάνουν ακριβώς πίσω από τον Pecco στην τελευταία στροφή αλλά να μην μπορούν να τον περάσουν και ο Bagnaia πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για το Πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά από τον Martin στους 18 βαθμούς. O Viñales (που εμφανίστηκε σαν Μπάτμαν στην απονομή) περιορίστηκε στη 2η θέση, με τον Quartararo να συμπληρώνει το βάθρο.

Ο Fabio Di Giannantonio (Ducati) ήταν δυνατός όλο το Σαββατοκύριακο και πήρε τον καλύτερό του τερματισμό στα MotoGP, κατακτώντας την 4η θέση, μπροστά από τον Marco Bezzecchi (Ducati).

Έκτος ήταν ο Brad Binder (παρά τη διπλή ποινή μεγάλου γύρου), με τον Jack Miller (KTM) να τον ακολουθεί. Ο Enea Bastianini (Ducati) πήρε την καρό σημαία στην όγδοη θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Rins (Honda) και Aleix Espargaro.

Ήταν ένας αγώνας με πολλές πτώσεις, καθώς μόλις 13 αναβάτες είδαν την καρό σημαία.

Πηγή:mgp.gr