Motogp Ιαπωνίας: Άξιος πρωταθλητής ο Marquez

Στην πίστα του Motegi και έδρα της Honda ο Marc Marquez κατάφερε να κερδίσει το 5ο πρωτάθλημα στην καριέρα του (1 στα 125, 1 στη moto2 και 3 στη μεγάλη κατηγορία)σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους ιδιοκτήτες και οπαδούς του Ιαπωνικού εργοστασίου. Είπε ευχαριστώ, στο δώρο που του έκαναν και οι δυο αναβάτες της Movistar Yamaha Rossi και Lorenzo οι οποίοι είχαν πτώση εγκαταλείποντας τον αγώνα χαρίζοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα στον Ισπανό.

93-marc-marquez-espdsc_4164-gallery_full_top_fullscreen

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το GP της Ιαπωνίας στο Motegi. Και οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά εκκίνησης, ο Rossi, ο Marquez και ο Lorenzo ξεκίνησαν καλά, με τον Marquez να ξεκινά καλύτερα από όλους και να περνά πρώτος στην πρώτη στροφή. Ωστόσο με τα λάστιχα να μην έχουν φτάσει στην ιδανική λειτουργία ήταν ο Lorenzo αυτός που βρέθηκε στην πρώτη θέση του πρώτου γύρου.

Ο Marquez έμεινε δεύτερος και ο Rossi τρίτος και το «τραινάκι» αυτό κράτησε για 3 γύρους, όταν οι Marquez και Rossi έφτασαν τον Lorenzo και ο Marquez κατάφερε να τον περάσει και να αρχίσει να απομακρύνεται. Με τον Marquez να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από όσο έδειξε ο ρυθμός του στο πρωινό ζέσταμα που τερμάτισε πρώτος, θα ήταν δύσκολο από τις δύο Yamaha να τον φτάσουν και να τον περάσουν. Για άλλους δύο γύρους η σειρά έμεινε απαράλλαχτη, με τον Marquez πρώτο, τον Lorenzo δεύτερο και τον Rossi να ψάχνει τρόπο να περάσει τον τιμ-μέϊτ του.

_die2238_e-gallery_full_top_fullscreen

Στον 8ο γύρο, ο Rossi κατάφερε να περάσει τον Lorenzo και να δημιουργήσει αμέσως μια διαφορά ενός δευτερολέπτου και να βάλει το κεφάλι κάτω, προσπαθώντας να πλησιάσει τον Marquez που είχε φύγει εμπρός. Ο ρυθμός του Marquez ήταν καλός αλλά του Rossi καλύτερος, με τον γιατρό να ροκανίζει την διαφορά, όταν στον 10ο γύρο ο Rossi έκανε ένα απίθανο δώρο στον Marquez, όταν έπεσε από μπροστινό και ουσιαστικά χάρισε το πρωτάθλημα στον Ισπανό εργοστασιακό οδηγό της Honda.

14591631_10154147345582893_3010825653278904435_n

Ο υπόλοιπος αγώνας έδειχνε πλέον να έχει χάσει το ενδιαφέρον του, με τον Marquez μακριά εμπρός πρώτο, τον Lorenzo δεύτερο και τον Dovizioso στην τρίτη θέση να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά τον Lorenzo. Και το ενδιαφέρον πλέον στράφηκε στις πίσω θέσεις, στον αγώνα που είχαν οι δύο Suzuki, με τους Espargaro και Vinales να αλλάζουν θέσεις, όταν η καταστροφή χτύπησε για δεύτερη φορά την ομάδα της Yamaha. Ο Lorenzo χάνει το πίσω μέρος σε μια αργή στροφή και πέφτει χρίζοντας αυτόματα πρωταθλητή τον Marc Marquez.

Ο Marquez μετά την ενημέρωση πως και ο Lorenzo ήταν εκτός μάχης, έκανε έναν συντηρητικό αγώνα και κέρδισε για πρώτη φορά στο Motegi. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Andrea Dovizioso και στην τρίτη ο Maverick Vinales.

25-maverick-vinales-esp_die5961-gallery_full_top_fullscreen

Ο Marquez αυτή την χρονιά έκανε μια εξαιρετική πορεία, έδειξε αποφασισμένος να περιορίσει τον ενθουσιασμό του, τον χαρακτήρισε η σοβαρότητα και η προσπάθεια συλλογής αποτελεσμάτων με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει. Ο Marc Marquez είναι ο άξιος πρωταθλητής της χρονιάς, τρεις αγώνες πριν το τέλος της.